Nieuwe datum tuigpaard hengstenkeuring

Nieuws

Door het KWPN werd kortgeleden de hengstenkeuring voor de tuigpaardhengsten opnieuw uitgesteld. Werd toen gecommuniceerd dat dit evenement uit voorzorg rondom de zorgelijk ontwikkeling van het rhinovirus tot nader order opgeschoven zou worden, vandaag is bekend geworden dat de nieuwe datum is vastgesteld.

De online tuigpaard hengstenkeuring zal nu, als alles goed gaat, op zaterdag 8 mei a.s. gehouden worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het de bedoeling dat op deze dag zowel de eerste als de tweede bezichtiging plaats zullen vinden.

Als eerste worden alle aangemelde jonge tuigpaardhengsten op het straatje beoordeeld, op exterieur en correctheid, en zullen daar ook lineair worden gescoord. Als alle hengsten zijn gescoord zullen hun bewegingen worden beoordeeld in de keuringsbaan.

Na deze eerste bezichtiging zal bekend worden gemaakt welke hengsten er eventueel voor het sterpredicaat in aanmerking komen en welke er door mogen naar de tweede bezichtiging.

Normaliter werd deze een aantal weken later in Den Bosch gehouden, tesamen met de overige KWPN hengsten. Ditmaal zal de tweede bezichtiging meteen aansluitend aan de bekendmaking plaatsvinden. Waarna ook bekend zal worden welke hengsten in aanmerking komen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek.

De reeds goedgekeurde hengsten zijn op een eerder tijdstip individueel uitgenodigd in Ermelo. Zij zouden vooraf gefilmd worden waardoor er op zaterdag 8 mei virtueel toch een complete(re) collectie tuigpaardhengsten getoond kan worden. Ook deze opnames werd in eerste instantie uitgesteld maar zullen alsnog plaats gaan vinden.

Tussendoor zal ook de bekendmaking van Tuigpaard van het Jaar en Fokker van het Jaar plaatsvinden. Dit alles is zoals het er nu voor staat op 8 mei online te volgen via de KWPN livestream.