Afbeelding

Mooie eerste menervaring voor (hele) jonge menners bij PSV de Roskam

Instructie

In oktober 2022 startten negen jonge en/of beginnende menners met menlessen onder de bezielende leiding van de ervaren instructeur Hans Zumbrink. 

Een aantal menleden van PSV de Roskam in Kapel-Avezaath stond iedere les hun complete aanspanning beschikbaar aan de voornamelijk jeugdige rijders. Een bijzonder mooi concept, waarbij de volwassen menners het belang van de jeugd voorop stelde en ze in gelegenheid stelde om kennis te maken met de prachtige mensport. 

Theorie en praktijk

In de lessen deden ukkies mee, oudere kinderen maar ook enkele volwassenen die graag de kneepjes van het vak wilden leren. De eerste les bestond uit theorie: hoe moet ik inspannen, optuigen, opstappen, leidsels vasthouden, commando’s geven en sturen? Daarna was de praktijk aan de beurt; echt rijden tussen kegels door om het sturen goed onder de knie te krijgen. 

Afsluiting met minimarathon

Op 29 december 2022 was alweer de laatste les en deze werd afgesloten met een heus parcours, gebouwd door de instructie, samen met de deelnemers en de grooms. Omdat het een minimarathon was die gereden moest worden op tijd, was het voor het in de kantine toegestroomde publiek extra interessant om te bekijken. 

Instromen in de menles

De middag werd afgesloten met een hapje en drankje in de kantine van de vereniging, waar de deelnemers tevens een bewijs van deelname mee naar huis kregen. Een aantal van hen stroomt nu door naar de menles op dinsdagavond. Na het grote succes organiseert de menclub in 2023 weer lessen voor beginners. (GJ)