Afbeelding
Foto: privébezit

Romy Moeken: “Mr Wiggels is de meest veelzijdige pony die we hebben”

Sport

Romy Moeken en de kleine, stoere Mr Wiggels wonnen begin februari de vaardigheid in ‘t Zandt. “Doordat we in het parcours er een paar keer voor konden kiezen om binnendoor te gaan, konden we in ‘t Zandt ons voordeel doen”, blikt Romy terug.

Ze is heel gelukkig met haar Mr Wiggels. “Hij was eigenlijk bedoeld voor mijn vriend, maar hij kon er niet zo goed mee overweg. Ik reed destijds een andere pony, die niet zo bij mij paste. We hebben toen geruild en dat was een hele goede zet. Mr Wiggels is mijn allerbeste vriend én hij is super veelzijdig.”

Veelzijdig

Mr Wiggels loopt niet alleen alle drie de onderdelen binnen de mensport, maar loopt ook onder het zadel met kindjes en gaat mee als knuffelpony naar het werk van Romy. “Ik vind mijn werk in de gehandicaptenzorg geweldig, maar om het dan te delen met je pony is wel echt de kers op de taart. Hij is dan super lief, laat zich helemaal in de watten leggen door de cliënten en loopt rustig in de huiskamer rond. Een dag later rijden we dan soms bijvoorbeeld een vaardigheidswedstrijd, dat is toch geniaal?”

“Daarnaast heb ik een poosje terug een horseboard gekocht en dat doet hij ook super tussen de dubbele lijnen! Ohja, én vorig jaar hebben we voor het eerst ringsteken gedaan. Ook daar keek hij niet van op of om met al dat publiek! Mr Wiggels is de meest veelzijdige pony die we hebben, hij kan daadwerkelijk alles. Mr Wiggels is goud waard, hij gaat nooit meer weg.”

Bron: MenSport & Showpaard, overname zonder toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan

Foto: Privébezit