Dries DegrieckCHIO Aachen 2017© DigiShots
Dries DegrieckCHIO Aachen 2017© DigiShots Dries Degrieck is één van de deelnemers aan de Wereldbeker vierspan

Superfinale en vierspan battle op Flanders Horse Expo men-middag

Algemeen

Op de zondagnamiddag wordt traditiegetrouw de men-middag gehouden op Flanders Horse Expo (23-25 februari) in Gent. Na verschillende clinics en demonstraties, wordt de Superfinale Indoor Mencup verreden en vervolgens sluit het evenement af met de vierspan battle. Op 25 februari maken vanaf 14.30 uur de eerste aanspanningen hun opwachting in de grote piste. Verschillende menners zullen samen met VLP-voorzitter Wim De Poorter aan het grote publiek tonen wat een aanspanning allemaal in zijn mars moet hebben op goed te kunnen presteren op zowel de nationale als internationale wedstrijden. De basis en net iets meer.

Superfinale

Na de clinics wordt de Superfinale gereden. Hier strijden de besten van het indoorseizoen voor de overwinning op FHE. Als afsluiter de Dubbele vierspan battle. Opnieuw zal het publiek het team van één vierspan ponymenner koppelen aan één vierspan paardenmenner. Dit nieuw gevormde team zal via een estafette race de strijd aangaan met de andere teams. Actie en spanning verzekerd.

Deelnemers aan de 4-span battle:

Pony Nathan Nijs Bert Van Den Bosch Tinne Bax Jeroen De Schutter Paard Dries Degrieck Glenn Geerts Bruno Taverniers Edouard Simonet

Tijdschema

  • 14.30 - 15.00 clinic/demo
  • 15.00-16.00 Superfinale Indoor Mencup
  • 16.00-18.30 vierspan-battle
Bestel hier tickets met voordeel Bekijk hier de website van Flanders Horse Expo