Afbeelding

Rijtuigencollectie Folly Zwier te koop

Authentiek

Na het overlijden van Folly Zwier zijn zijn familie en vrienden op zoek naar liefhebbers die de rijtuigen en/of arrensleeën willen overnemen. 

Na een week hard werken op de markt in zijn viskraam, de Groninger Zeevishandel, had Folly één dag vrij: de zondag. Dan kwamen de kranten van de afgelopen week op tafel en ging Folly onder genot van een kop thee en een sigaretje zijn krantjes doorspitten.

Vervolgens ging hij op zoek naar een nieuw juweeltje of een parel in de dop. Niets was hem te dol, nil nobis absurdum, een kreet uit zijn diensttijd. Zoekend naar die ene koets, door heel het land en daarbuiten. België, Duitsland en noord-Frankrijk, op zijn enige vrije dag reed hij er moeiteloos heen om te zien of het was wat hij zich had voorgesteld.

Collectie

Daarna gingen de verschillende onderdelen naar de geëigende specialisten, want alleen het beste was goed genoeg voor Folly. Voor minder deed hij het niet. “ In vele jaren heeft Folly met veel liefde zijn collectie verzameld, gerestaureerd en gereden. Nu hij is overleden doen wij als nabestaanden er afstand van. Om de liefde die Folly hier in heeft gestoken op een juiste en rechtmatige manier over te dragen, zoeken wij liefhebbers van koetsen en rijtuigen die hun hart eraan verpacht hebben.”

Ben jij geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website, waar de rijtuigen overzichtelijk tentoon worden gesteld. Bekijk de website via deze link

Afbeelding
Afbeelding