imanse roze
imanse roze

Ondernemer in coronatijd

Algemeen

Technocenter Imanse Aanhangwagens-Caravans-Menmateriaal

Mond-tot-mond-reclame zorgt voor nieuwe klanten!

Hoewel het coronavirus aan de terugtocht lijkt te zijn begonnen, zullen de gevolgen persoonlijk of zakelijk in veel gevallen nog heel lang merkbaar zijn. Wat ondernemers betreft: hoe houd je in deze lastige tijd je hoofd boven water? In de komende weken laten we verschillende hippische ondernemers aan het woord. Deze keer praten we met Petra Imanse uit Aalsmeer. “Noch mijn man Hans noch ik komen uit een paardenfamilie, maar omdat we al enige tijd aanhangwagens en trailers verkochten, kwam een jaar of tien geleden bij een importeur de vraag vandaan of we ook menwagens wilden opnemen in ons assortiment. Dat leek ons best een goed idee, maar Hans wilde zich er dan wel helemaal in verdiepen en er verstand van krijgen, dus ging hij zelf mennen. Hij haalde zijn koetsiersbewijs, voor enkel- en tweespan en begon het steeds leuker te vinden. Zo zijn we er ingerold. Eerst met een paar geleende pony’s en nu hebben we er drie van ons zelf.

Echt genieten

Hans ment nog steeds volop met onze pony’s: dressuur, vaardigheid en minimarathon. Onze dochter Daphne is nog veel fanatieker en zij rijdt vooral samengesteld. Van dergelijke wedstrijden genieten we echt als gezin. Vooral het contact met je medemenners is tijdens zulke meerdaagse wedstrijden heel leuk en gezellig. We hebben tevens een Jachtwagen uit 1870, waarmee we soms meerijden aan de ritten van De Hoofdstad Aanspanning, ook heel leuk om te doen. Hans en Daphne mennen dus en ik grap altijd, dat ik van het betalen ben.

Goedlopende webshop

Met de verkoop van menwagens zijn we dit jaar geleden wel weer gestopt, want de concurrentie bleek moordend. De  diverse verkooppunten probeerden elkaar de loef af te steken en er was niets meer mee te verdienen. Wel verkopen we hier via onze webshop allerlei onderdelen voor het onderhoud dat door menners zelf wordt uitgevoerd aan hun wagens. De webshop draait goed en bestellingen komen vooral uit Nederland, België en Duitsland. We leveren kwaliteit en daardoor blijven mensen terugkomen.

Extra kwaliteit

En we zijn importeur van het merk ManMat.  Paardenbenodigdheden, die zich in de markt onderscheiden door de extreem sterke en hoge kwaliteit. De Nederlandse en Belgische topmenners rijden bijvoorbeeld bijna allemaal met ManMat-beenbeschermers. Deze zijn luchtdoorlatend, waterafstotend en houden geen vocht vast, dat scheelt enorm aan gewicht aan de paardenbenen en je kunt er veilig de waterbakken mee door, want ze zitten goed bevestigd en verliezen kan haast niet.  Wij verkopen dit via onze webshop onder ManMat Nederland.

Trailers zijn booming

Natuurlijk hebben we hier wel wat gemerkt van corona. We zijn gelukkig zelf niet ziek geweest, maar het onderhoud van caravans loopt dit jaar wel heel erg achter, want dat is natuurlijk een vakantiegevoelige branche. Gelukkig loopt de verkoop van trailers heel goed, zo goed dat we momenteel een wachtlijst hebben. Onze dertig trailers op voorraad zijn verkocht, maar van onze vijftien bestelde trailers uit Frankrijk is nog niet bekend wanneer ze geleverd kunnen gaan worden. Wat dat aangaat hopen we dat alles weer snel ‘normaal’ gaat worden. We verkopen trailers van het merk Cheval Liberté; anderhalf- of tweepaards, met vooruitloop, koetsentrailer, etc. Tevens het summum van Duitse degelijkheid, de Humbaur-trailer.

Het neusje van de zalm

Dat is onze polyester Careliner, verkrijgbaar in 24 kleuren. Bijvoorbeeld een limegroene ombouw met een zwart dak. Alle combinaties zijn mogelijk. Zelf hebben we een knalroze in de verhuur, die valt echt wel op en rijdt door heel Nederland. Het onderhoud van de door ons verkochte trailers liep ondanks corona gewoon door. We verleenden wel een extra service. Eigenaren konden hun trailers achterlaten op hun pensionstal of manege. Daar haalden wij ze dan gratis op en leverden ze weer helemaal in orde af. Van die service is best veel gebruik gemaakt.

Alle ruimte

Klanten ontvangen op ons bedrijf gaat ook prima, want we hebben een vrij grote showroom van 35 bij 30 meter en een even grote bovenverdieping. Als Hans beneden bezig is met klanten en ik boven hoeven we elkaar niet tegen te komen. En natuurlijk staat overal desinfectans. We weten dat het virus heel ernstig kan uitpakken voor sommige mensen, dus we doen erg voorzichtig. Dat wordt dan weer niet altijd gewaardeerd. Onlangs moesten we een trailer afleveren en dat doen we in deze periode het liefst 1-op-1, maar bij de nieuwe eigenaar stonden meerdere mensen ons op te wachten.

Trouwe klanten

Daar waren wij niet blij mee en daarover kregen we ’s avonds via social media een slechte review. Dat steekt dan wel, want we doen altijd heel erg ons best om het onze klanten zoveel mogelijk naar de zin te maken en dat wordt meestal als de gewoonste zaak van de wereld ervaren. Datzelfde social media is heel handig als het gaat om iedereen op de hoogte te houden van wat er zoal bij ons op het bedrijf gebeurt. En ik ben er trots op dat we veel trouwe klanten hebben, die iedere keer weer bij ons terugkomen en via mond-op-mond-reclame weer voor nieuwe klanten zorgen!” Redactie MenSport Overname zonder bronvermelding niet toegestaan