Gregor Melsen
Gregor Melsen

Hippisch ondernemer in coronatijd: Gregor Melsen

Algemeen

Gregor Melsen – Koetsen en onderdelen - Hoefsmederij Hoewel het coronavirus aan de terugtocht lijkt te zijn begonnen, zullen de gevolgen persoonlijk of zakelijk in veel gevallen nog heel lang merkbaar zijn. Wat ondernemers betreft: hoe houd je in deze lastige tijd je hoofd boven water? In de komende weken laten we verschillende hippische ondernemers aan het woord. De spits wordt afgebeten door Gregor Melsen uit Numansdorp.

Geen Open Dag

Gregor vertelt: “Net voordat corona uitbrak planden wij, mijn vriendin Debbie en ik, een Open Dag voor ons vernieuwde bedrijf, maar voordat het zover was, zat heel Nederland op slot. Dat was natuurlijk heel vervelend.

Nieuwe webshop

In de periode erna heeft Debbie onze nieuwe webshop gelanceerd. Zij was wat meer thuis en had daar de tijd voor. Inmiddels is onze webshop een maand online en loopt heel erg goed. We hebben uit eigen land, maar ook uit Zweden, Florida en Estland al orders mogen ontvangen. Het is een compleet concept waarin alles zit.”

RIVM-regels

“Wat mijn eigen werk betreft, is er ondanks corona weinig veranderd. Twee dagen in de week ben ik werkzaam als hoefsmid en, corona of niet, paarden moeten toch bekapt of beslagen worden. Daarnaast merk ik dat een flink aantal mensen nu niet op vakantie gaat en meer tijd en geld investeert in hun hobby: het mennen. Ik kan, uiteraard met de inachtneming van de RIVM-regels, klanten op het bedrijf ontvangen. Mensen kochten in deze periode een nieuwe of tweedehands koets, een nieuw tuig of bijbehorende accessoires. Ook zijn de nodige wagens voor onderhoud gebracht. Wilden de eigenaren geen één-op-één-contact, dan konden ze telefonisch een afspraak maken en hun te repareren materiaal op mijn terrein achterlaten. En indien nodig kan ik het ook bij hen thuis ophalen.”

Nieuwe uitdaging in het mennen

“Mijn vader heeft een paar jaar een manege gerund, maar voor de rest kom ik niet uit een paardenfamilie. Ik vond trekpaarden altijd geweldig en heb dan ook verscheidene jaren met zulke krachtpatsers gemend, enkelspan, dubbelspan, vierspan, van alles. Maar sinds twee jaar heb ik een nieuwe uitdaging, een negenjarige dochter van de hengst Vaandrager uit een moeder van Fabricius. Een tuigpaard dus, met bijbehorend temperament en ook nog een merrie. Dubbel moeilijk dus! Berry van den Bosch heeft haar voor de koets gezet en goed beleerd. Dat wilde ik liever niet zelf doen, want ik had er geen ervaring mee en Berry juist wel. Daarna ben ik er zelf mee aan de gang gegaan. Er gaat veel tijd inzitten, maar het gaat, op af en toe een storinkje na, super nu. Ik heb me zelfs opgegeven voor een meetmoment met Gizalda op 5 juli bij Stal De Ronde. Dat wordt mijn ‘wedstrijddebuut’ met haar.”

Op het goede moment

“Hoefsmid is een heel zwaar beroep en zeker als je dat zes dagen in de week moet doen. Daarom zocht ik eigenlijk iets anders erbij. Precies op het goede moment kwam dan ook de vraag van de firma Voskamp Hall of ik dealer van het zuiden wilde worden voor hen. Dat wilde ik heel graag en dankzij hun support is dat super uitgepakt. Mensen die in het zuiden wonen en hun koetsen hebben gekocht bij Voskamp kunnen in goed overleg voor het onderhoud ervan inmiddels ook bij mij terecht.” Melsen verkoopt koetsen van Voskamp Hall en  Glinkowski, de tuigen zijn van Ideal. “Daarnaast hebben we ook de hele lijn van Sectolin in ons assortiment, van shampoo tot voedingssupplementen. In wat we verkopen heb ik me goed verdiept, want ik wil onze klanten van goed advies kunnen voorzien.”

Trots op het bedrijf

Zoals het er nu uitziet, loopt alles goed: de website, de winkel en de hoefsmederij. Een mooie mix! “Service staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel, als die goed is blijven mensen komen en vertellen het door. Misschien houden we straks als corona voorbij is nog een Open Dag. Als dat lukt zou het mooi zijn en anders maar volgend jaar. Dat is niet alleen omdat we iedereen willen laten zien wat we te bieden hebben, maar ook omdat we heel trots zijn op ons bedrijf!” Redactie MenSport Overname zonder bronvermelding en toestemming auteur is niet toegestaan.