Koos de RondeCHIO Aachen 2019© DigiShots
Koos de RondeCHIO Aachen 2019© DigiShots Koos de Ronde was in de marathon goed voor de tweede plaats (archieffoto)

Bondscoach Ad Aarts met sterk vierspanteam naar WK

Algemeen

Van 7 tot en met 11 oktober wordt in Valkenswaard het WK vierspannen verreden. Bondscoach Ad Aarts heeft het team zojuist bekend gemaakt en bestaat uit IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde. De Nederlandse menners strijden zowel om team- als individueel goud. Bondscoach Ad Aarts kijkt uit naar het WK: “Ik heb dit team samengesteld, omdat zij plaats twee, drie en vier innemen op de FEI ranglijst. Daarnaast hebben we bij de menners verschillende stalbezoeken gehouden en trainingen bijgewoond en dat zag er bij deze menners heel goed uit. Het zijn ervaren rijders en paarden. Het is een sterk team dat op het juiste moment kan pieken.”

Hoogst haalbare

“Vorig jaar haalde de menners uit dit team verschillende wereldrecords, dus ze hebben bewezen goede resultaten neer te kunnen zetten. Maar de concurrentie heeft ook niet stil gezeten. Met name de Duitsers hebben alles ook goed gemanaged. Daarbij is een WK in oktober ook wel een vreemd tijdstip en zijn er bijvoorbeeld ook al paarden aan het verharen, wat energie kost. Ik ga met mijn team voor het hoogst haalbare en denk dat we goed mee kunnen doen.”

Nederlandse deelname

Naast deze drie menners selecteerde bondscoach Aarts Mark Weusthof, Edwin van der graaf en Peter de Ronde voor het WK. Mark Weusthof is daarbij in principe eerste reserve voor het team. Daarnaast starten Harry Streutker en Hans Heus in de tweesterren wedstrijd. Meer informatie op www.drivingvalkenswaard.com