17791596-2448af81bbbe97e1d285
17791596-2448af81bbbe97e1d285

“Hij is een echte vriend!”

Algemeen

Competitie Zilveren Pauw Mennen van het Veluws Ros in Ermelo trekt altijd veel deelnemers. Dat was zaterdag niet anders tijdens het meetmoment dressuur. Er werd geen klassering opgemaakt maar Evy van Oort behaalde over de hele dag de hoogste punten, 234.5 en 230.5.

Bijzondere naam

Miriam van Oort, de moeder van Evy heeft haar dochter enkele jaren geleden aangestoken met het menvirus. Zij mende met Welshmerrie Pien en Evy leende haar regelmatig voor onderlinge wedstrijden. Pien raakte echter hoefbevangen en Miriam en Evy gingen samen op zoek naar een vervanger. Twee pony’s werden het niet en toen gingen ze kijken bij Nebo Glynn Biertje, een bijzondere pony met een bijzondere naam.

Goed gevoel

Evy vertelt: “samen met zijn eigenaresse Romy ging ik hem uit de wei halen. Hij had zijn halster afgestroopt, maar liep zo achter ons aan naar het hek. Ik mocht hem uitproberen voor de wagen en dat voelde zo goed, dat ik een stukje met hem door het bos heb gegaloppeerd. Dat vond mijn moeder best eng, maar ik had meteen een heel goed gevoel bij hem. Biertje vonden we een beetje een aparte naam, dus dat hebben we nog geprobeerd te veranderen. Maar iedereen kende hem bij die naam, dus uiteindelijk hebben we het maar zo gelaten.”

Secuurder

“We hebben hem gekocht in december 2019 en vervolgens kwam corona. Daarom heb ik nog maar heel weinig wedstrijden gereden met hem en start ik nog in de klasse B. Zaterdag gingen de proeven voor mijn gevoel heel goed, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Biertje deed heel erg zijn best, maar ik moet zelf leren de oefeningen nog secuurder af te werken.  Ik les met Biertje al een tijd bij Milou Huisman.”

EK en NK

Evy werd vorig jaar benaderd voor de selecties voor het EK Jeugd: “dat leek me erg leuk maar eigenlijk kwam het allemaal wat te vroeg. Ik was toen nog maar elf en Biertje pas zes. Toch zou ik het geweldig vinden om daar een keertje mee te kunnen rijden, dus dit jaar gaan we er vol voor. Mee mogen doen aan het NK lijkt me ook heel mooi. Vooralsnog ga ik proberen door alle klassen heen te rijden en vooral veel te leren.”

Gek op hem

Biertje is mijn droompony; hij is nooit chagrijnig en werkt met veel plezier. In onze ogen is hij het toonbeeld van een happy athlete. Hij is ook overal voor in. In zijn eerste winter hier sneeuwde het een paar dagen achter elkaar en trok hij één of meerdere sleeën achter zich aan door de wei. Soms gaan we met hem picknicken in de uiterwaarden. We zeggen dan ‘hij is net een mens, want hij blijft net zo lang schooien totdat hij ook wat te eten uit de mand krijgt, maakt niet uit wat, want hij eet alles. Hij blijft de hele tijd dichtbij ons staan en is heel nieuwsgierig. Iedereen uit ons gezin is gek op hem, hij is een echte vriend!” Redactie MenSport Geen overname zonder bronvermelding
17791596-2448af81bbbe97e1d285