Afbeelding

Terug in de tijd met postkoetsen en paardentrams

Algemeen

Op 3 september vindt weer de jaarlijkse Fraeylema Koetsentocht plaats. Een heel spektakel van meer dan 100 jaar oude postkoetsen, kerkbrikken, bierwagens, huif- en boerenkarren, Oostenrijkse rijtuigen en diligences, getrokken door één, twee of soms zelfs vier paarden of pony’s. Koetsiers en hun passagiers presenteren zich in historische kledij.

Een jury van de Vereniging van Traditioneel Gerij beoordeelt de aanspanningen op veiligheid, authenticiteit, conditie van de paarden en tuigage. Daarnaast zijn ook dit jaar weer enkele automobielen, echte Oldtimers, van de partij. 

Schilderachtig landschap

De start vindt plaats bij de manege in Schildwolde en de tocht eindigt bij De Fraeylemaborg in Slochteren. Het is indrukwekkend om deze tocht mee te maken en te bekijken in het schilderachtige Groningse landschap met tal van buitenplaatsen, landgoederen, molens en middeleeuwse kerken. De lunch bij Scharmerhoeve is een mooie gelegenheid om deze rijdende museumstukken, paarden en pony’s van dichtbij te bekijken en in gesprek te gaan met de koetsiers.

De route 

De volledige route staat vermeld op de www.fraeylemakoetsentocht.nl. Aanmelden voor deelname kan ook via de website. Voor meer informatie bel 088 88 55 011.
Eigenaars van historische aanspanningen, die mee willen doen, kunnen zich nog tot eind augustus aanmelden via de website www.fraeylemakoetsentocht.nl. Telefonisch contact: 088 88 55 011.