Afbeelding
Foto: DigiShots

Hoe fit is jouw menpaard?

Sport

Het outdoorseizoen is van start. Dat betekent dat het tijd wordt dat onze menpaarden en pony’s weer in conditie komen. Weet jij hoe het met de fitheid van je menpaard gesteld staat? Of wil je hulp bij het optimaliseren van je trainingsprogramma?

Kom dan naar de Fittest met Dr. Carolien Munsters 12 april in Hoogeloon! Er zijn nog enkele plaatsen vrij om in te schrijven voor deze fittest. Of je nou een doorgewinterde menner bent of net begint, je bent altijd welkom om deel te nemen!

Wat kan je verwachten?

* Gestandaardiseerde (wetenschappelijk) fittesten op maat gemaakt voor jouw niveau en discipline
* Professionele begeleiding en advies Dr. Carolien Munsters

MenSport & Showpaard is erbij!

MenSport & Showpaard werkt nauw samen met Dr. Carolien Munsters, en komt binnenkort met een interessant artikel over de fittest. Onze redactie is daarom deze dag aanwezig.

Tijdens de sportspecifieke fittest wordt continue de hartslag en snelheid gemeten van het menpaard. Daarnaast wordt er diverse keren bloed geprikt om de lactaat concentratie te bepalen. Naderhand worden de gegevens nauwkeurig geanalyseerd en krijg je de resultaten van de fittest toegestuurd. Dit geeft een concrete weergave van de fysieke gesteldheid en conditionele status van jouw paard en geeft je verdere aanknopingspunten om gericht te kunnen gaan trainen. Tevens wordt in de resultaten ook weergegeven of het paard fit genoeg is voor het gewenst wedstrijdniveau en waar de focus van de training op zal liggen voor dit individuele paard.

Wil jij jouw menpaard/pony aanmelden?

Stuur een email naar info@equineintegration.com voor meer informatie & inschrijven