Hans Heus
Hans Heus Foto: Arnd Bronkhorst

Hans Heus in Kladruby: “Lullig klein dingetje kost je de wedstrijd”

Sport

Pech voor vierspanrijder Hans Heus op de laatste dag van het CAIO in het Tsjechische Kladruby dat van 17 tot en met 21 april georganiseerd werd. De rijder uit Eerbeek vormde een tweemans-landenteam met Koos de Ronde, maar kon op het laatste moment niet starten.

Hans stond na de dressuur en marathon op een keurige plaats in de middenmoot (17e van de 30 deelnemers) en het Nederlands landenteam maakte nog kans op een podiumplaats in het eindklassement. Met nog enkele deelnemers voor zijn start in de vaardigheid werd de beenbescherming afgenomen en was het rondrijden tot hij de ring in mocht.

“En met nog twee starts voor mij, raakte een achterpaard per ongeluk een keer de koets met zijn achterbeen. Er was helemaal niets aan de hand, maar we zagen ineens toch een beetje bloed. Tja … en dan is het klaar. Je kunt je dan meteen afmelden want eenmaal in de wedstrijdring is het ‘bedankt en tot ziens’”, vertelt Hans aan MenSport & Showpaard.

Mini-landenteam

Hij vervolgt: “Het was zo zonde, want we stonden er met ons komische mini-landenteam niet slecht voor. We hadden de dressuur en marathon gehad, die door het langdurige natte weer erg zwaar was, ondanks dat het parcours niet te lastig was. We stonden zelfs vóór de Hongaren en Tsjechen, die met de ‘grote jongens’ aanwezig waren. Het is zoals het is, ik ben blij dat het niet erger is dan dit.”

De landenwedstrijd en de hoofdprijs van 2500 euro werd uiteindelijk gewonnen door het tweemans-team Australië, voor Duitsland en België. In de individuele strijd was Boyd Exell de winnaar, zilver was er voor Koos de Ronde en het brons ging naar de Oostenrijker Daniël Schneiders.

Klik hier voor de volledige resultaten

Bron: MenSport & Showpaard, overname zonder toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan

Foto: Arnd Bronkhorst