Peter Zeegers klimt omhoog
Peter Zeegers klimt omhoog GEMMA JANSEN

NK Harich: Rudolf Pestman en Ewoud Boom nemen leiding over

Algemeen

Een spannende dag vandaag; de pittige marathon zorgde naast enkele uitsluitingen tevens voor wisselingen in het klassement.

Beste in de marathon

Na vandaag gaat in de rubriek Enkelspan Paard Rudolf Pestman aan de leiding met zijn bonte topper, Diesel. Hij zette het beste resultaat neer in de marathon. In het algemeen klassement wordt hij op de voet gevolgd door de winnaar van de dressuur van gisteren Christiaan Provoost met Duran-H. Peter Zeegers met Canita gebruikte de marathon om van de elfde plaats op te klimmen naar voorlopig de derde stek. De tweede rit in de marathon was voor Jacqueline de Groot die na een matige dressuurproef van de zeventiende plaats af moet komen.

Bloedvorm

In de rubriek Tweespan heeft Ewoud Boom na een zeer sterk gereden marathon de eerste plaats overgenomen van de nummer één in de dressuur gisteren, Stan van Eijk. De menner is met zijn Iowa en Ilona van het Rodeland momenteel in bloedvorm en werd een paar weken geleden achter Stan tweede in Valkenswaard. Erik Evers bewees zich met een tweede plaats in de marathon en staat nu derde in het algemeen klassement.

Interessant

De strijd is zeker nog niet gestreden. De top van het klassement zit interessant dicht bij elkaar. Wie houdt morgen tijdens de vaardigheid het hoofd het meest koel. Het belooft in ieder geval een spannende dag te worden in Friesland.

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan