Prijsuitreiking Dressuur op vrijdagavond
Prijsuitreiking Dressuur op vrijdagavond

EK Jeugd Hongarije: TeamNL na dressuur eerste

Sport

Was het de afgelopen dagen nog bloedheet in Hongarije tijdens het EK Jeugd, inmiddels is het aardig afgekoeld door enorme onweersbuien en regen. Vandaag verschenen de Junioren in de dressuurbaan; Renate Provoost met Quibus eindigde als tweede en Larissa Jansma met Vaiana als zesde.

Hans Zumbrink doet verslag: “Het onweer barstte al los terwijl de dressuurproeven nog bezig waren, het was heel hevig. Gelukkig waren de Nederlandse rijders al klaar. In Nederland was de wedstrijd al meteen gestaakt, maar hier liet de organisatie alles gewoon doorgaan. Er viel tegelijkertijd veel regen. Daarna was het weer een poosje droog en tijdens de prijsuitreiking, die buiten plaatsvond, begon het weer te regenen. Dus dat werd een snelle prijsuitreiking. Door de regen is het fors afgekoeld en wordt voor morgen een temperatuur verwacht van een graad of 24. Een heel wat betere temperatuur dan die ruim 30 graden van de laatste dagen en ideaal voor de marathon.”

Nog steeds op één

“Ik ben na vandaag ontzettend trots, want TeamNL heeft zijn eerste plaats vast weten te houden; voor Zweden en voor Duitsland. Renate reed heel sterk en zette een superscore neer van 44.40. Larissa sloot goed aan met haar 49.36. Er doen in deze rubriek 27 deelnemers mee; een hele grote en sterke groep dus. Jur Baijens en Lotte Zaaijer eindigden in de middenmoot. Bij beide was het beeld niet verkeerd, maar Lotte maakte door haar zenuwen toch wat foutjes die ze anders niet maakt. Maar het is voor haar natuurlijk de eerste grote internationale wedstrijd. Jur en Lotte hebben maar net boven de 50 punten gescoord dus ze doen nog heel goed mee!”

Geen gunstige loting

“Het wordt in ieder geval heel spannend morgen. Lisa Beekhuiszen moet om 9.00 uur als allereerste starten. We hebben niet de meeste gunstige loting voor de marathon. Sommige combinaties starten kort na elkaar en dan is het lastig om ze optimaal te kunnen begeleiden. We moeten ons als team dan ook verdelen en kijken wie wat doet. Bram Chardon is er als trainer en ook om te helpen. Hij is zelf ook nog jeugdig en kan ontzettend goed met al die jonge gasten overweg. Vooralsnog is de teamspirit onverminderd goed en dat zorgt voor een geweldige sfeer. Echt genieten om erbij te zijn!”

“Wordt vervolgd”

Foto prijsuitreiking:
Van links naar rechts: Renate Provoost, Larissa Jansma, Lisanne van Meerten, Evy van Oort en Brent Janssen.

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding