v Frans Marijnissen - Betuwe en Linge cup 18-11-2017 - foto Eveline Roseboom Meel-1099-2
v Frans Marijnissen - Betuwe en Linge cup 18-11-2017 - foto Eveline Roseboom Meel-1099-2 Frans Marijnissen. Foto: Eveline Roseboom Meel

Snel, sneller, snelst op kampioenschappen Mendistrict Zuid

Algemeen

De districtskampioenschappen minimarathon van Mendistrict Zuid werden dit weekend gehouden bij Manege de Vosberg in Panningen. Het ging snel, sneller snelst, waarbij Brent Jansen in de finale als enige onder de 100 seconden wist te duiken. Ondanks een afgereden balletje leverde dat hem de winst op in de rubriek enkelspan pony. Er kwamen 12 deelnemers aan de start bij de enkelspan pony’s. Vier mochten naar de finale. Ronald Looijmans werd tweede en Moniek Profijt derde. linda Drost-van Kasteren werd vierde in de finale.

Net niet onder 100

Marcel Marijnissen in de rubriek tweespan paard en Michiel Klep en Arie Dibbits in de rubriek enkelspan paard wisten net niet onder de 100 te finishen. Zij bleven wel alle drie foutloos, waardoor Marijnissen zijn rubriek won en Klep en Dibbits respectievelijk eerste en tweede werden in hun rubriek. Carlo Vermeulen werd tweede bij de tweespannen, gevolgd door Jonas Corten. Bert Berben eindigde als derde bij de enkelspannen vóór respectievelijk Claudia van den Bosch Jansen en Piet Peepers.

Ruime voorsprong

Kenny Kanora won met ruime voorsprong de rubriek vierspan pony’s. Hij bleef als enige van de drie finalisten foutloos en had ook de de snelste tijd. Roy van der Velden werd tweede en Nick Weytjens derde. Frans Marijnissen werd met een snelle en foutloze finaleronde eerste bij de tweespannen pony’s. Ook Mandy van delft bleef foutloos, waardoor ze de snellere Nick Gaens en Marleen van Straaten in de einduitslag voorbleef, die ieder een bal lieten rollen.

Jeugd

In de jeugdrubriek was Tim Steyvers zijn concurrenten de baas, gevolgd door Job Steyvers en Niels Vermeulen. Zoe Helligers werd vierde, maar was in de tweede manche wel de snelste en enige foutloze. Bekijk hier alle uitslagen Bron: Menuitslagen