Limburgs Paardensport Gala 2018© DigiShots
Limburgs Paardensport Gala 2018© DigiShots Limburgs Paardensport Gala 2018 © DigiShots

Gouden KNHS-speld voor vertrekkend bondscoach Harry de Ruijter

Algemeen

Tijdens het Limburgs Sportgala aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht heeft voormalig bondscoach mennen Harry de Ruijter de gouden KNHS-speld gekregen. De Ruijter kreeg de gouden Speld voor zijn inzet en zijn bijdrage aan de successen in de mensport. Bestuurslid Emile Hendrix, die zelf tijdens de gala-avond de oeuvreprijs ontving, reikte de onderscheiding uit. De bloemen werden overhandigd door voormalig KNHS Teammanager Adrianne van Waardenbergn. De Ruijter werkte al die jaren intensief met hem samen.

Afscheid

Onlangs nam Harry de Ruijter afscheid als bondscoach van de vierspan- en tweespanmenners. Vanaf 2011 was hij verantwoordelijk voor hen. Samen met teamveterinair Albert van Unen behaalden ze een groot aantal successen. Zo was er driemaal op rij teamgoud op de wereldkampioenschappen en vier keer teamgoud op de Europese kampioenschappen. De vierspanmenners wonnen onder leiding van De Ruijter sinds 2011 onafgebroken goud op de landenwedstrijd van Aken.

Teamgoud, zilver en brons

Op de laatste FEI Wereldruiterspelen in Tryon behaalden de Nederlandse vierspanmenners Koos de Ronde, IJsbrand en Bram Chardon teamzilver. Met de tweespan paarden won De Ruijter teamgoud op het WK in 2011 en brons in 2013. Ook waren er diverse successen in de landenwedstrijden van Riesenbeck, Saumur en Pau. Samen met collega bondscoach Ad Aarts was De Ruijter verantwoordelijk voor de begeleiding en training van de leden van de KNHS Next Driving Generation, waarin jonge getalenteerde menners ondersteund worden in hun ontwikkeling naar een hoger niveau. Bron: KNHS Foto: Digishots