Tamara Pijl
Tamara Pijl

WK Ponymennen: Tamara Pijl eerste na dressuur

Algemeen

Op het WK ponymennen in Kisbér-Ászár (Hongarije) gaat Tamara Pijl aan de leiding, na een prachtige dressuurproef in de categorie enkelspannen. Ze stuurde haar Dex naar 46,37 strafpunten en staat daarmee bijna vijf strafpunten voor op haar naaste concurrenten uit Duitsland.

Overige resultaten

Marissa Schuiling behaalde met 56,40 strafpunten en staat daarmee negende, twee plaatsen hoger dan Annegreet Zaayer, met 57,22 strafpunten. Teamgenoot Brent Janssen staat op een negentiende plaats met 59,41 strafpunten.

Rest van het programma

Vandaag is de dressuur voor de tweespanrijders, met Nathalie van der Ende om 9.40 uur, Cas Hendriks om 11.00 uur, Melanie van der Bunt om 12.00 uur en Rodinde Rutjens om 15.40 uur aan de beurt. Dan de vierspannen, op vrijdag: Aart van der Kamp jr rijdt om 9.52 uur de ring binnen, Marijke Hammink start om 10.36 uur, Jannes Kinds om 12.27, direct gevolgd door Edith Chardon om 13.40 uur. Zaterdag volgt de marathon voor alle deelnemers. Zondag, na de vaardigheidsproef, weten we wie de nieuwe kampioenen zijn. Startlijsten en uitslagen op Hoefnet.nl. Foto: Eveline Roseboom-Meel