Marissa Schuiling
Marissa Schuiling

Wie gaan er naar het WK Ponymennen in Hongarije?

Algemeen

Na het succesvolle Nederlands kampioenschap in Oirschot maakte bondscoach Ad Aarts bekend welke twaalf menners geselecteerd zijn voor deelname aan het Wereldkampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s in het Hongaarse Kisbér-Ászár van 25 tot en met 29 september.

Enkelspan pony’s

Nederlands kampioene 2019 Tamara Pijl en de Nederlands kampioenen van voorgaande jaren Brent Janssen (2018), Annegreet Zaayer (2017) en Marissa Schuiling (foto, 2014, 2015, 2016) komen aan de start met hun enkelspan. De 18-jarige Janssen is de jongste Nederlandse deelnemer, hij maakt in Hongarije zijn WK-debuut. Chantalle Boogaarts staat reserve.

Tweespan pony’s

Tweevoudig Nederlands kampioene Melanie van de Bunt werd op het NK-podium geflankeerd door Rodinde Rutjens en Cas Hendriks. Met Nathalie van der Ende (Poeldijk) is de complete top vier van het NK vertegenwoordigd op het WK. Voor Van der Ende wordt het haar eerste WK-deelname. Heidi te Poele staat reserve in deze rubriek.

Vierspan pony’s

Ook bij de vierspannen wordt de complete top vier van het NK afgevaardigd met tweevoudig Nederlands kampioene Marijke Hammink (Bornerbroek), zilveren medaillewinnares Edith Chardon, bronzen Jannes Kinds en de als vierde geplaatste Aart van de Kamp jr. Joey van der Ham is de reserve deelnemer.

Team

Het team op een WK voor ponymennen bestaat uit 1 of 2 rijders per rubriek. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel. Alleen de punten van de teamleden zonder uitsluiting of eliminatie in een van de drie onderdelen tellen mee voor het teamresultaat. Het Nederlandse team in Hongarije bestaat in principe uit Tamara Pijl, Brent Janssen, Rodinde Rutjens, Melanie van de Bunt, Marijke Hammink en Edith Chardon. Bondscoach Ad Aarts maakt dit definitief bekend na de veterinaire keuring op dinsdag 24 september. Tijdens het laatste WK voor ponymennen in Minden 2017 behaalden Nederlandse menners de zilveren teammedaille en was er individueel zilver voor vierspanmenner Jan de Boer. Bron: KNHS Foto: Gemma Jansen
Marissa Schuiling