Albert Vink
Albert Vink Eigen foto

Albert moest regelmatig stoppen voor een foto: ‘Het ging heel goed!’

Algemeen

Regelmatig moest hij onlangs even stoppen voor een foto. Want zeg eerlijk, die twee paarden voor de arrenslee in de sneeuw. Dat is toch een schitterend gezicht? Albert Vink uit Sprang-Capelle is er dan ook erg trots op. “Bij ons ademt alles paard.” Albert is niet opgegroeid tussen de paarden. “Maar mijn opa had een boerderij en zijn buren hadden paarden”, vertelt Albert. “Als kind ging ik op het fietsje naar concoursen. Ik vond het geweldig. Dat had wel aantrekkingskracht. Van kinds af aan was mijn droom dan ook om ooit zelf paarden te hebben. 15 jaar geleden kochten we een hobbyboerderij en toen kwam die droom uit. Het ging van pony’s naar paarden, naar een tweespan. Het is echt mijn hobby geworden.”

Fokkerij

Albert begon met een New Forest pony voor zijn dochter. “Ik dacht dat het leuk zou zijn om dan met de Haflinger erbij te gaan mennen, maar die wilde beslist niet. Maar toen hadden we de kar al wel aangeschaft. Dus dan raad je het al: er moest een paard bij. Dat werd een Waterman-tuigpaard. Ze zeggen weleens ‘een tuiger is ruiger’, nou dat is zeker waar. Dat hebben we geweten. Inmiddels hebben we 2 zwartbles-tuigers en 2 vosbles-tuigers, want mijn vrouw is ook gaan mennen. Ook hebben we zelf een veulen gefokt. Die is inmiddels 3 jaar. Dat ding loopt fantastisch! Ik heb er veel verwachtingen van, maar hij is van mijn dochter. Dus als zij uit huis gaat, gaat het veulen wel mee.”

Rondje duinen

Wedstrijden rijdt Albert maar af en toe. Maar des te actiever houdt hij zich bezig met wat er allemaal gebeurt in de fokkerij. “Ik ga regelmatig kijken bij tuigconcoursen en ik volg de fokkerij. Vind ik leuk. Ik vind het ook heerlijk om ‘een rondje Duinen’ te doen. Zo noemen we een ronde over de Loonse en Drunense Duinen. Daar was ook die ronde met de arrenslee. Die stond 7 jaar te wachten op goede sneeuw. En het ging heel goed!” [embed]https://www.youtube.com/watch?v=xDA9kKO-afM[/embed] Albert Vink
Albert Vink