Paardenreddingboot Terschelling
Paardenreddingboot Terschelling

Ook demonstraties Paardenreddingboot gaan dit jaar niet door

Algemeen

Alle vier demonstraties met de roeireddingboot “Secretaris Schumacher” die door paarden over de duinen en het strand naar zee wordt getrokken, komen dit jaar te vervallen.

Demo’s

De ‘demo’s ‘ van 22 juli en 5 augustus waren in verband met de vigerende corona beperkingen al geschrapt, ook de demonstraties op 19 augustus en 12 september komen te vervallen.

Vervangend paardenspan

Enerzijds blijft de onzekerheid met betrekking tot de corona voorschriften, anderzijds zijn ook enkele paardenspannen uitgevallen. Het was niet mogelijk om vervangende paardenspannen te organiseren.

Reddingboot

Er zijn wel veel paarden op Terschelling, maar voornamelijk rijpaarden, niet zoveel trekpaarden. Paarden moeten bovendien in een span met elkaar kunnen werken. Voorts moet er behoorlijk getraind worden om met 5 à 6 spannen voor de reddingboot door het zand te ploegen. Ook al waren er vervangende paardenkoppels gevonden dan nog was het trainen in het drukke hoogseizoen niet meer mogelijk. Bron: Persbericht / Mensport Foto: Margret Van der Laan fotografie