Carlo Vermeulen
Carlo Vermeulen

WK Tweespannen | Team NL en België fit to compete

Algemeen

Bijna 280 paarden draafden voorbij aan de veterinairen op de Wereldkampioenschappen Tweespannen in Kronenberg vandaag. 97 menners staan er op de startlijst van Limburg2021, uit 22 landen. Nog nooit kende de startlijst zoveel deelnemers. De Nederlandse en Belgische paarden kregen zonder aarzelen het ‘passed’-oordeel. Een paard van de Poolse menner Szymon en een van de Zwitser Meier komt echter de komende dagen niet in actie omdat ze niet fit to compete geacht werden.

Team NL

De dressuur begint morgen en vrijdag om 8.15 uur. Voor Nederland komt als eerste Carlo Vermeulen (foto boven) de ring binnen, om 8.40 uur. Daarnaast nemen voor ons land Ewoud Boom, Geert Dijkhof, Henk Garrits, Raymond Letteboer (team), Antonie ter Harmsel (team), Theo Timmerman, Stan van Eijk (team) en Ton Vreugdenhil jr deel.

Team België

België wordt vertegenwoordigd door Jean-Charles André, Pieter Claeys, Wim Heylen (team), Sven Stuyck (team), Wenny Vanhee (team) en Gert Vervaet. Op zaterdag en zondag vinden de marathon en de vaardigheid plaats. De startlijsten en uitslagen vind je op hoefnet.nl. Meer informatie over de WK Tweespannen. Mensport / Foto: Fb Carlo Vermeulen