Menindoor Nijkerk 2021
Menindoor Nijkerk 2021

Menindoor Nijkerk van start, en hoe!

Algemeen

Vorig jaar kon het immens populaire Menindoor Nijkerk niet doorgaan, maar gisteren ging het evenement weer van start. Het werkelijk fantastische parcours, waarin zelfs een bulldozer opgenomen is, was het goed voor spannende sport. De bouwploeg van menclub De Lange Boom was de hele week bezig geweest met het opbouwen van het parcours in manege Luxool. Een oogstrelend en spannend schouwspel op voor het publiek – mét QR-code - dat gisteravond de menners aanmoedigde.

51 starts

Organisatie, deelnemers, publiek én sponsors - elke editie maken tientallen bedrijven het evenement mogelijk - waren blij dat de wedstrijd door kon gaan. De deelnemers schreven zich massaal in en dat had als gevolg dat de enkelspannen pony’s al op donderdagavond plaatsvond. De startlijst van gisteravond telde maar liefst 51 namen.

Tien finalisten

Eerste starter Milou Huisman stuurde Thijsje meteen in de snelste tijd tussen de pilonnen door in de twee manches. Zij gaat samen met negen andere finalisten de strijd opnieuw aan in de allesbeslissende finale.
  1. Milou Huisman met Thijsje
  2. Anouk van de Beek met Magic Power
  3. Harmen van der Werf met Eyecatcher
  4. Demi van den Brink met Calvin
  5. Pieter Douma met Zwaantje’s Janneman
  6. Larissa Reints met Verdi
  7. Renate Provoost met Quibus
  8. Bas de Koning met Sam
  9. Dirk Bastiaansen met Boy
  10. Cor van den Brink met Fletcher

Druk programma

Vandaag, vrijdag, staan de enkelspannen paarden (8.30 uur, 38 deelnemers), tweespannen pony’s (15.15 uur, 42 deelnemers) op het programma; morgen is het de beurt aan de tandems en vierspannen pony (8.15 uur, 26 deelnemers) en tweespannen paard (13.25 uur, 24 deelnemers).

Gratis toegang

De finales van alle rubrieken zijn zaterdagavond. Publiek is met een Corona toegangsbewijs (QR code) welkom, de toegang is gratis. Informatie en startslijsten.
Menindoor Nijkerk 2021