Boyd en Preetha Exell 2018
Boyd en Preetha Exell 2018

Tweedaagse clinic Boyd Exell in Lipica

Algemeen

De gerenommeerde Lippizaner Stoeterij Lipica is de gastheer van een bijzondere clinic op 12 en 13 maart, met niemand minder dan Boyd Exell. Het thema van de clinic is ‘Pairs in the Picture’. De focus ligt op de nieuwe FEI Dressuurproeven voor tweespannen paarden, tweespannen pony’s en vierspannen pony’s. WK-jurylid Andrew Counsell (Groot-Brittannië) assisteert Exell. Samen gaan zij in op theorie en praktijk. De theoretische onderdelen vinden plaats in de collegezaal van Stoeterij Lipica; op de praktijk wordt ingegaan in de imposante hoofdarena, waar de deelnemers de clinic vanaf de overdekte tribune kunnen volgen.

Nieuwe FEI-dressuurproeven

Counsell richt zich op de nieuwe dressuurproeven en gaat uitgebreid in op de wijzigingen in het FEI Reglement die op 1 januari 2022 van kracht zijn geworden. Deze internationale clinic staat open voor alle menners, instructeurs, grooms, (inter)nationale officials en iedereen die geïnteresseerd is in de mensport.

Meedoen aan de clinic?

De kosten voor de clinic bedragen € 299,00 per persoon (inclusief twee hotelovernachtingen met ontbijt, lunch en diner). Volgt u alleen het educatieve deel en maakt u geen gebruik van het hotel/catering, dan betaalt u € 199,00 per persoon. Meedoen? Geef je dan op vóór 25 februari. Bron: Persbericht Foto: Janine Verschure (archief)