Boyd ExellFEI World Equestrian Games Tryon 2018© DigiShots
Boyd ExellFEI World Equestrian Games Tryon 2018© DigiShots Boyd Exell FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Kronenberg: sterke dressuurscores

Algemeen

  Nadat gisteren bijna alle paarden groen licht kregen bij de veterinaire keuring, kwamen de deelnemers aan de internationale menwedstrijd in Kronenberg vandaag aan de start in de dressuur. Wegens een overvolle startlijst was dit onderdeel verdeeld over maar liefst vier ringen. caption id=”attachment_3186” align=”alignnone” width=”640” IJsbrand Chardon
© DigiShots/caption De wedstrijd is verdeeld over 3* en 2*. In de eerste categorie zijn maar liefst 22 vierspannen met paarden aangemeld. Australiër Boyd Exell startte al in het begin van deze rubriek, maar niemand kon daarna zijn percentage van 76,1 nog overtreffen. Hoewel IJsbrand Chardon met 73.9 een serieuze poging deed. Deze Nederlander staat na de dressuur op een tweede plaats, maar natuurlijk kan er in de vaardigheid en de marathon nog van alles gebeuren. Dries de Grieck tekende voor het beste Belgische resultaat. Hij staat voorlopig op de vijfde plaats met een percentage van 67.0. Bij de Vierspan Pony gaat Marijke Hammink voorlopig aan de leiding met 71.8. Op de voet gevolgd door de Belgische Tinne Bax. Beide spannen Welshpony’s verkeren momenteel in topvorm. caption id=”attachment_13594” align=”alignnone” width=”640” Tinne Bax/caption

Rood-wit-blauw

Na de dressuur wordt de rubriek Tweespan Paard aangevoerd door twee Fransmannen, Francois Dutilloy en Franck Grimonprez. De vierde plaats wordt ingenomen door Anna de Ronde, dochter van Koos met de paarden Bariton en Evert. In de rubriek Tweespan Pony is het voorlopige podium rood-wit-blauw: Melanie Bunt gaat aan de leiding, gevolgd door Anneke Kremers en Cas Hendriks.

Uitermate tevreden

[caption id=”attachment_12699” align=”alignnone” width=”800”]Saskia Siebers Saskia Siebers[/caption] Het verschil in de top drie na de dressuur in de rubriek Enkelspan paard is heel klein. Fransman Martin Fabrice zette een percentage neer van 75.3, landgenote Marion Vignaud 75.1 en Saskia Siebers sluit mooi aan met 75.0. Rudolf Pestman is een bekende verschijning met zijn bonte Diesel maar verscheen nu aan de start met Fair Play D. Rudolf: “Fair Play heeft een beetje een heter karakter dan Diesel. Ik ben vandaag uitermate tevreden over de proef. Er is nog voldoende ruimte voor progressie, maar er zaten echt hele fijne stukken in de proef.”  Dit duo staat vooralsnog tiende van de 39. In de rubriek Enkelspan Pony bestaat de top drie uit buitenlandse deelnemers. De eerste Nederlander, Marije Willemsen staan nu vierde op de voet gevolgd door Renate Provoost als vijfde. Brent Janssen staat tiende van de 27. Brent: “Hielke is op het moment super in vorm, soms wat aan de felle kant. Hij had er veel zin in mede omdat hij inmiddels bijna zeven maanden niet meer op een grote wedstrijd is geweest. We waren over het lopen van de pony redelijk tevreden alleen in het afwerken van de oefeningen hebben we toch nog wel wat punten laten liggen, bijvoorbeeld in de overgangen en mocht er wat meer ontspanning in de stap. De punten vielen niet tegen, maar we hadden vooraf wel een andere score in gedachten. Duidelijk is in ieder geval dat we weer wat meer in het wedstrijdritme moeten komen. We hebben super veel zin in de vaardigheid en de marathon, hopelijk wordt dat voor ons een echte inhaalrace!”

Jong talent

In de 2* is bij de pony’s vooral veel jong talent aanwezig, die in Kronenberg mooi op een grote en internationale wedstrijd ervaring kan opdoen. Larissa Reints, Jorn van Olst, Jorn Elburg en Jur Baaijens eindigden bij de beste drie. Peter Zeegers zette met zijn paard Canita een zeer goede dressuurscore neer, 70.5, en staat daarmee voorlopig vooraan. Met slechts twee deelnemers is de Para-rubriek maar matig gevuld. Freddy Soete uit België gaat voorlopig hierin aan kop. Zaterdag en zondag vindt zowel de marathon als de vaardigheid plaats. [caption id=”attachment_1844” align=”alignnone” width=”640”]jorn elburg Jorn Elburg. ©Henk Prinsen[/caption] GJ voor MenSport Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.    
Boyd ExellFEI World Equestrian Games Tryon 2018© DigiShots
Boyd ExellFEI World Equestrian Games Tryon 2018© DigiShots
Boyd ExellFEI World Equestrian Games Tryon 2018© DigiShots