Kronenberg Jan de Boer
Kronenberg Jan de Boer Jan de Boer

Kronenberg: veranderingen in het klassement

Algemeen

De marathon tijdens CAI Kronenberg heeft zaterdag de kaarten weer goed geschud en zorgde voor de nodige veranderingen in het klassement. De hindernissen konden worden gereden onder uitstekende weersomstandigheden. Het was genieten met een hoofdletter voor menners en publiek.

Krap en technisch

Koos de Ronde startte vorige week nog in Leipzig tijdens de World Cup Finale en bleek vandaag in de rubriek Vierspan Paard heer en meester in de marathon, altijd al het sterke onderdeel van de menner uit Zwartewaal. Met alleen nog de vaardigheid te gaan, staat Koos nu derde. Gisteren na de dressuur stond Boyd Exell bovenaan, in de marathon werd de Australiër derde. Na beide onderdelen gaat hij nog steeds aan de leiding. IJsbrand Chardon die gisteren als tweede eindigde, werd vandaag elfde. De Belgen zijn begonnen aan hun opmars. Glenn Geerts werd vierde in de marathon en Dries Degrieck zesde. Glenn: “Over het gevoel in de marathon was ik misschien niet helemaal 100% tevreden, maar wel met de uitslag. De hindernissen waren krap en technisch. Normaal hou ik daar wel van, maar dit was iets te veel naar mijn mening. We zijn nog vroeg in het seizoen en moeten er weer wat inkomen. Ik had veel power en de paarden waren fris en goed in conditie. Het ging niet super snel omdat ik ze wat moest inhouden, maar we maakten geen fouten en zo scoorde ik nog goed. Het is natuurlijk voor een parcoursbouwer niet eenvoudig om te bouwen voor zowel enkelspan pony als vierspan paard. De vaardigheid wordt sowieso heel spannend morgen!”

Dicht bij elkaar

De scores na twee onderdelen liggen dermate dicht bij elkaar dat het morgen in de vaardigheid inderdaad nog heel spannend gaat worden. Datzelfde geldt voor de rubriek Vierspan Pony, Marijke Hammink gaat nog aan de leiding: “Het was een technische uitdagende marathon. We hebben fijn gereden, ik had mijn kleine marathon-/indoor-voorpony mee en dat stuurde lekker in deze hindernissen!” Marijke wordt op de voet gevolgd door Jan de Boer. Tinne Bax eindigde als tweede. Landgenoot Julien Vanhoenacker mocht als derde opstellen. De Belgische Pieter Jan Brynaert reed een supergoede marathon met zijn Intan in de Enkelspan Paard. De beste Nederlander in deze rubriek was Frank van der Doelen met Iverno. De rit van Rudolf Pestman met zijn Fair Play D was goed voor het vijfde resultaat. Saskia Siebers eindigde met Axel als negende en staat na twee onderdelen nu op de tweede plaats. De resultaten in de toptien van deze rubriek liggen opvallend dicht naast elkaar. Het optreden van Sietske Flobbe in de rubriek Tweespan Pony leverde een twaalfde plaats op. Vandaag nam ze sportief revanche door de marathon te winnen. Wel slechts met minimaal verschil op de winnares van de dressuur Melanie van de Bunt. Cas Hendriks eindigde gisteren als derde en dezelfde klassering behaalde hij vandaag.

Oranje Podium

Tegelijkertijd met de marathon werd op een ander gedeelte van het terrein de vaardigheid gereden. In de rubriek Tweespan Paard bleef niemand foutloos en binnen de tijd. Dit onderdeel zorgde wel voor een geheel oranje podium. Met ervaren Stan van Eijk als eerste, Rens Egberink aansluitend en de jonge Anna de Ronde als derde. In de rubriek Enkelspan Pony eindigde Marloes van ’t Veld als beste Nederlander op de derde plaats. Brent Janssen hoopte al op een goede marathon, want hierin is zijn Hielke altijd sterk en dat klopte ook, want hij werd in dit onderdeel mooi vierde met een hele snelle tijd, maar helaas rolde er wel een balletje. In de 2* Enkelspan gaat Peter Zeegers nog steeds aan de leiding met Canita. Deze aanspanning bleef in de vaardigheid en binnen de tijd en foutloos. In het paramennen gaat de Belgische Freddy Soete nog steeds aan de leiding. Morgen is het nog een drukke dag, want dan vindt voor de verschillende rubriek de marathon of de vaardigheid plaats. GJ voor MenSport Foto’s: Gerben Olthof Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.
Kronenberg Jan de Boer
Kronenberg Jan de Boer