Archief Boyd Exell
Archief Boyd Exell Gemma Jansen

DVI: spannend einde aan vier dagen topsport

Sport

Wat was het weer enorm spannend vandaag in Valkenswaard. In het selectieve vaardigheidsparcours lieten slechts enkele menners alle balletjes op de kegels liggen, maar dan ook nog binnen de tijd blijven was een enorme opgave. 

Winst voor Stan van Eijk

Stan van Eijk hield zijn hoofd koel en werd bij de tweespannen eerste in dit onderdeel. Hiermee ging hij aan het einde van de wedstrijd ook aan de leiding in het algemeen klassement! Na een hele sterke marathon gisteren liet Ewoud Boom vandaag in de vaardigheid een paar steekjes vallen en werd daarin vijfde. Hiermee lukte het niet om Stan van Eijk van zijn troon te stoten, maar eindigde hij wel op een mooie tweede plaats. Erik Evers klauterde middels een vijfde plaats in de vaardigheid naar een vierde plek in het algemeen klassement. 

Opmars van Sven Stuyck  

De beste Belg bij de tweespannen was Sven Stuyck, die razendsnel was tussen de kegels en daarin derde werd. In het totaal klassement was zijn optreden goed voor de zevende plaats. Een hele klim vanaf zijn negentiende plaats na de dressuur. Bij de beste tien schaarden zich nog Sanny Hagen-Dijkhuis (8ste), Carlo Vermeulen (9e) en aanstormend talent Anna de Ronde (10e).

Eindoverwinning voor Boyd Exell

Ondanks een mindere dag gisteren was vandaag bij de vierspannen Boyd Exell weer helemaal in vorm. Hij had weliswaar een kleine tijdsoverschrijding en een balletje, maar de tweede plaats in het vaardigheidsparcours was genoeg voor de overall overwinning. Heel knap zoals deze Australiër de wedstrijd weer af wist te maken. 

Koos de Ronde superieur in de vaardigheid

Een geweldige vaardigheid werd er neergezet door Koos de Ronde. Hierin werd hij dan ook eerste, maar zijn 20e plaats in de dressuur voorkwam een hogere eindklassering. De menner uit Zwartewaal werd zevende in het totaalklassement. 

De tweede plaats bij de vierspannen was voor de Duitser Michael Brauchle. Na zijn sterke marathon eindigde hij in de vaardigheid vandaag als derde. Derde en daarmee de beste Belgische aanspanning werd Glenn Geerts. Ook hij heeft zijn span momenteel in bloedvorm. 

In de top tien komen we nog drie Nederlanders tegen: IJsbrand Chardon (5e), Bram Chardon (8ste) en Mark Weusthof (10e).

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan