Lotte Zaaijer; een van de deelneemsters aan het EK Jeugd
Lotte Zaaijer; een van de deelneemsters aan het EK Jeugd

Opperbeste stemming TeamNL in Hongarije

Sport

Momenteel vindt van 16 tot en met 21 augustus in het Hongaarse Kisbér-Ászár het EK Jeugdmennen plaats. Het is er vooral erg heet met temperaturen ver boven de dertig graden. Desondanks is de stemming in TeamNL opperbest. MenSport sprak even met chef d’equipe, Hans Zumbrink.

“Het was een lange reis voor iedereen. Zelf heb ik de reis verdeeld over drie dagen, maar de meesten hebben er twee dagen over gedaan. Er kampten nogal wat mensen met pech onderweg, voornamelijk lekke banden. Maar de broer van Larissa Jansma, Thijs kreeg pech in Oostenrijk en is van daaruit opgehaald. Jorn van Olst spande de kroon: hij kreeg panne in Frankfurt en dit was niet snel op te lossen. Hij is terug gereden naar Nederland. Door contact op te nemen met Anemone Horsetrucks werd door hen een voertuig geregeld. Vervolgens reed Jorn daarmee weer naar Frankfurt en vandaaruit nog 900 kilometer hierheen. Hij heeft achter elkaar doorgereden en kwam gisteravond aan.”

Fit to compete

Hans vervolgt: “Omdat zijn aankomst later was dan verwacht, moest er weer van alles geregeld worden: de organisatie moet ervan op de hoogte zijn en de dierenarts. Dat is zo’n beetje mijn taak; alles om het team heen regelen. Vanaf gisteravond zijn we dus compleet en het goede nieuws is dat alle pony’s vandaag fit to compete bevonden zijn. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je thuis zo hard hebt getraind en zo’n eind hebt gereden om hier te komen en dan naar huis kunt omdat de pony niet goed is.”

Enorm droog

Het is een mooie accommodatie en de hindernissen schijnen goed en ruim opgezet te zijn. De droogte is een probleem hier, maar de hoofdpiste ligt er goed bij. Water is kostbaar, maar de organisatie heeft de brandweer bereid gevonden om iedere dag een keer langs te komen om de hoofdpiste te sproeien. Wat dat aangaat doen ze hier enorm hun best om zo goed mogelijke omstandigheden te creëren. Morgen beginnen we met de dressuurproeven. Als eerste aan de beurt komen de Children, Lisa Beekhuiszen die individueel start en Evy van Oort en Jacco de Koning, waarvan het beste resultaat telt voor het landenteam. Voor de Junioren en de U25 mogen we eveneens twee menners inzetten en ook daarvan telt het beste resultaat voor het team.”

Plezier staat voorop

“Christiaan Provoost is de verantwoordelijk trainer hier en morgen sluit Bram daarbij aan. Wim en Jeannette Veldboom begeleiden de deelnemers. We hebben wel wat kandidaten waarvan ik beste hoge verwachtingen heb, maar we hebben met elkaar afgesproken dat we zeker geen druk willen leggen op de deelnemers. Plezier hebben in het meedoen staat voorop! We stralen als leiding vertrouwen uit en genieten zelf ook al volop, want het doet je toch echt wel wat als je al die jonge mensen in oranje shirts en in opperbeste stemming ziet staan tijdens de cérémonie protocollaire!”

“Wordt vervolgd!”

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Evy van Oort komt donderdag aan start in de dressuur