Vierwind en Van Dijk kampioenen van Chaam

Nieuws

Inmiddels ruim een week geleden werd in Chaam het jaarlijkse paardengala gehouden. Naast veel rijders uit de streek die strijden om het open Chaam kampioenschap, waren uiteraard ook weer de regionale rijders van de drie showpaard disciplines van de partij. Het mooie terrein en de vele bezoekers zorgen altijd voor een prima entourage om een kampioenschap te verrijden. Zo ook dit jaar.

De hackneyrijders waren aan zet om het tweespan kampioenschap te verrijden. Met drie deelnemers was de animo niet heel groot, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het winnende span. Het was Jerry Vierwind die Indigo en Lowland’s Revelation heel mooi gelijk bewegend en in houding presenteerde. Hij mag zich het komende jaar Zuid Nederlands kampioen noemen. De Reedhill’s Dancing Queen en Eyecatcher van Jan de Vaan waren goed voor een goede tweede plaats en Willem de Heul presenteerde zijn opvallende vossen Chri-Salto Orlando en Shanie Rebel, wat met een derde plaats gewaardeerd werd. Verder werd het in de hackneyrubrieken vooral een aangelegenheid van de stallen Huckriede en d’ Achard.

Bij de tuigpaarden deed Wim Jansen heel goede zaken. In drie rubrieken stonden zijn paarden vooraan. Maar de beste zaken deed Cor van Dijk. Zijn Elegant won het gecombineerde kampioenschap van de regio’s Midden, West en Zuid. De bruine klom er mooi in en trad ook achter prima aan. Aan kracht heeft ook de als tweede geplaatste Castilla BH van Jan Vink en gereden door Berry van der Genugten geen gebrek. Nieuweling Gelane met Robbie van Dijk wist zich ook tussen deze ervaren paarden goed staande te houden. Colanda met Marc Rook was de als vierde geplaatste.

Bij de friezen was Nalina R met Dort Jan Raaijmakers weer prima op dreef in de competitie. Victor M met mart Mies gaf in de openklasse de concurrentie het nakijken. Doerak van Toon van Doorn werd hierbij tweede en deze won in handen van Lianne van Houdt vervolgens wel de damesklasse!

Foto: Jannie Hummel