Afbeelding

Vitamines dankzij zon en wei

Verzorging Opvallend

De zon zorgt ervoor dat er vitamine D wordt aangemaakt. En dat zorgt voor een glanzende vacht. Ook vitamine A is door de opname van vers gras in de zomer geen probleem.

Vitamine D3

Tijdens de zomerperiode lopen de meeste paarden buiten. Ze  komen daardoor veel in het zonlicht, waardoor ze zelf vitamine D3 aan kunnen maken. Juist deze vitamine D3 zorgt voor een glanzende vacht.

Lekker naar buiten

Daarom is het raadzaam om je paard tijdens zonnige voorjaars- en najaarsdagen ook lekker buiten te laten lopen.  Komt je paard niet heel vaak buiten, zorg dan dat je het gebrek aan vitamine D opvangt via de voeding.

Vitamine A

Een andere vitamine die paarden in de zomer meer binnen krijgen dan in de winter is vitamine A. Dit omdat verse producten (gras) een hoger vitamine A gehalte bevatten, dan producten die langer worden bewaard. In de zomer dus geen zorgen omtrent vitamine A. In de winter vangen veel paardeneigenaren het gebrek aan vitamine A op, door de paarden wortelen te voeren. Wortelen zijn een bron van caroteen, dat omgezet wordt in vitamine A. 

Bron: Cap Magazine 

Foto: Shutterstock