Bram Chardon Mechelen 2017 Foto FEI Dirk Caremans
Bram Chardon Mechelen 2017 Foto FEI Dirk Caremans Bram Chardon © FEI/Dirk Caremans

Bram Chardon wint wereldbekerfinale Bordeaux

Algemeen

Bram Chardon leverde zondag in het Franse Bordeaux een ongekende prestatie. De jongste menner van het veld won op overtuigende wijze de wereldbekerfinale! Hij reed de concurrentie al op ruim 14 seconde achterstand in het eerste onderdeel en gaf na dit ijzersterke begin de leiding niet meer uit handen.

19 seconden los

De pas 25-jarige Chardon stond maar liefst 19 seconden los op de concurrentie. Het is een Nederlands feestje in Bordeaux, ook de tweede prijs kwam in Nederlandse handen. Koos de Ronde reed zijn span naar de tweede plek en bleef daarmee voor op Belg Glenn Geerts. Ook de vierde plek was voor Nederland, deze ging naar IJsbrand Chardon, die zijn zoon de titel mee naar huis zag nemen.

Ingewikkeld parcours

De wedstrijd was met recht een wereldbekerfinale, in het ingewikkelde parcours kregen de menners niets cadeau. Bram Chardon en Boyd Exell waren de enigen die foutloos wisten te blijven in het lastige parcours dat in Bordeaux was uitgezet. Exell stond echter na de eerste dag al 50 seconden achter op Chardon. De Australische topfavoriet stond na de eerste dag zevende en kon deze achterstand in de finaledag niet meer inhalen. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: Hoefslag Bram Chardon © FEI/Dirk Caremans