Edith ChardonNK tweespan 2017© DigiShots - Jessica van Herk
Edith ChardonNK tweespan 2017© DigiShots - Jessica van Herk

WK Pony’s: Nederland op goud na sterke dressuur Chardon en Hammink

Algemeen

Op de derde en laatste dressuurdag van het WK Pony’s in Kisbér-Ászár was het de beurt aan de vierspannen. Nederland was vooraan te vinden met Edith Chardon op een tweede (45,71) en Marijke Hammink op een vierde stek (48,64). Oranje staat nu op een nipte eerste plek in het landenklassement. Jannes Kinds eindigde met 57,84 strafpunten op plek 12; vierde vierspanrijder Aart van de Kamp jr. werd 16de met 62,63 strafpunten.

Belgische menners

De Belgische menners zijn ook goed op dreef in Hongarije, met bij de enkelspannen een (gedeelde) vierde plek voor Gilles Pirotte en een vijftiende voor Sven Tinlot. Bij de tweespannen reden Johan Verhaege en Nico Van Praet naar plek negen en tien, terwijl met name Tinne Bax de eer oog hield bij de vierspannen. Zij belandde op een vijfde plek.

Nederland virtueel op goud

Duitsland staat dus op een hele kleine achterstand op een voorlopige zilveren positie, op respectabele afstand gevolgd door Zwitserland. België staat weer kort op de Zwitsers, op een vierde plek. Morgen is het marathondag. Zondag, na de vaardigheid, worden de medailles uitgereikt. Startlijsten en uitslagen op Hoefnet.nl Foto: DigiShots