Martin Hölle
Martin Hölle

Kampioensmenner Martin Hölle in ‘Pairs in the Picture’ van Boyd Exell

Algemeen

Twee wereldkampioenen samen in één clinic: dat zien we in Lipica op 12 en 13 maart Martin Hölle uit Hongarije werd drie keer kampioen bij de tweespannen; Boyd Exell (Australië) was vijf keer de beste bij de vierspannen. Tijdens de ‘Pairs in the Picture’ menclinic werken de menners samen. Hölle heeft er zin in om een bijdrage te leveren aan de clinic: “Ik kijk er naar uit om samen te werken met Boyd. Het is goed dat deze clinic er is, waarin we focussen op de nieuwe dressuurproeven. De timing is perfect, zo vlak voor de start van het nieuwe seizoen. Ik kijk ook erg uit naar de presentatie van Andrew Counsell over de wijzigingen in de FEI menreglementen.”

Nieuwe FEI Dressuurproeven tweespannen

De gerenommeerde Lippizaner Stoeterij Lipica is de gastheer van de ‘Pairs in the Picture’-clinic op 12 en 13 maart. Er wordt dus met name ingegaan op de nieuwe FEI Dressuurproeven voor tweespannen paarden, tweespannen pony’s en vierspannen pony’s.

Andrew Counsell

Ook WK-jurylid Andrew Counsell (Groot-Brittannië) besteedt aandacht aan theorie en praktijk van de nieuwe proeven. De theoretische onderdelen vinden plaats in de collegezaal van Stoeterij Lipica; op de praktijk wordt ingegaan in de imposante hoofdarena, waar de deelnemers de clinic vanaf de overdekte tribune kunnen volgen. Counsell gaat uitgebreid in op de wijzigingen in het FEI Reglement die op 1 januari 2022 van kracht zijn geworden.

Nieuwe FEI-dressuurproeven

De internationale clinic staat open voor alle menners, instructeurs, grooms, (inter)nationale officials en iedereen die geïnteresseerd is in de mensport.

Meedoen aan de clinic?

De kosten voor de clinic bedragen € 299,00 per persoon (inclusief twee hotelovernachtingen met ontbijt, lunch en diner). Volgt u alleen het educatieve deel en maakt u geen gebruik van het hotel/catering, dan betaalt u € 199,00 per persoon. Meedoen? Geef je dan op vóór 25 februari. Bron en foto: Persbericht