Beautiful frisian stallion
Beautiful frisian stallion

Online college: Hoe koop ik een Fries paard?

Algemeen

Regelmatig organiseert het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek (KFPS) interessante colleges over allerlei onderwerpen, van fokkerij tot veterinair en instructie. De KFPS College Tour op donderdag 24 februari staat in het teken van de aankoop van een Fries paard. Ook interessant voor u als menliefhebber, immers, het Friese paard is immens populair in onze discipline! Dierenarts Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega en Klaas Buist, inspecteur bij EFO Paardenverzekering – beiden liefhebbers en fokkers van Friese paarden – nemen de kijkers mee in zes stappen om te komen tot de beste match. De College Tour is voor iedereen toegankelijk en start om 20.00 uur via livestream op www.Phryso.com. De presentatie duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er nog gelegenheid om vragen te stellen.

Aankoop van een paard: spannend proces

Of het nu de eerste keer is dat je een Fries paard koopt of wanneer je het al vaker hebt gedaan: het is een spannend proces. Naast enthousiasme over je mogelijke aankoop heb je ook een aantal serieuze keuzes te maken. Willem Houterman en Klaas Buist delen hun kennis en ervaring tijdens deze presentatie, zodat je goed voorbereid bent.

Zes stappen

Het kopen van een paard in zes stappen: Stap 1: Wat wil ik? Zo maak je een wensenlijstje Stap 2: Bezichtigingen Hoe pak je dat aan? Stap 3: Keuren of niet keuren? Ga je voor een gezondheidsverklaring, een klinische of een röntgenologische keuring? Stap 4: Koopcontract Tips over wat je het beste op papier kunt zetten Stap 5: Verzekeren Wat als je voor onverwachte kosten komt te staan? Stap 6: Je Friese paard komt thuis! Samen genieten want je hebt alles goed geregeld! MenSport/Phryso Foto: Istockphoto/mari_art
Beautiful frisian stallion