Exell Boyd (AUS)
Exell Boyd (AUS) Exell Boyd (AUS) Lipica, Slovenia photo © Rinaldo de Craen

Wachtlijst voor Lipica Driving Clinic wegens grote belangstelling

Algemeen

Zo’n tachtig menners, trainers, grooms en fans uit vijftien verschillende landen hebben zich aangemeld voor de internationale clinic met wereldkampioenen Boyd Exell en Martin Hölle in Lipica, van 11 tot en met 13 maart. De inschrijfperiode is officieel gesloten, maar door de grote belangstelling is de organisatie gestart met een wachtlijst. Tijdens de clinic geven regerend wereldkampioenen Boyd Exell en Martin Hölle onder meer een kijkje achter de schermen hoe een wereldkampioen zich voorbereidt op een WK-jaar. Deze twee topmenners slaan de handen ineen en samen met WK-jurylid Andrew Counsell zullen ze de nieuwe FEI-proeven voor tweespannen onder de loep nemen. Ook wordt er gekeken naar de andere dressuurproeven en is er tijd om aandacht te besteden aan de vaardigheid en marathon.

Lezingen en discussie

Tijdens het theoriegedeelte van deze clinic, in de comfortabele vergaderruimte van Lipica, zal Exell een lezing geven over bitten en geeft Counsell een overzicht van de nieuwe FEI-regels met betrekking tot bitten en tuig. Ook de belangrijkste wijzigingen in de FEI-regels komen aan bod en zaterdagavond is er tijd voor een open discussie over de toekomst van de mensport.

Lippizaners in de spotlight

De Lippizaner Stoeterij is het stralende decor van deze kliniek. De clinicdeelnemers verblijven op de Stoeterij in het prachtig gerenoveerde Maestoso Hotel, waar ook de theorielessen plaatsvinden. Het praktische deel van de clinic is in de prachtige hoofdarena van de stoeterij, waar Martin Hölle in 2017 zijn eerste Wereldkampioenschapstitel won. Natuurlijk zullen de Lipizzaners niet ontbreken in het clinicprogramma. Zij vormen zaterdag de finale van de buitensessie, waarbij Boyd en Martin hun speciale hulp verlenen. Alle informatie over de clnic in Lipica. Bron: Persbericht Foto: Rinaldo de Craen