Jan Kuipers postkoets lr
Jan Kuipers postkoets lr

Stijlvolle uitvaart voor stalhouder Jan Kuipers (95) *video*

Algemeen

Dinsdag overleed op 95-jarige leeftijd de bekende stalhouder en koetsier Jan Kuipers. Hij runde ruim veertig jaar lang zijn stal aan de Friesestraatweg in Groningen Stad. Kuipers was op en top paardenman, die al van jongs af aan op de bok zat. Hij was niet alleen in het noorden van ons land bekend vanwege de paarden. Hij reed maakte ook ritten met de leden van het Koninklijk Huis, en maakte bijvoorbeeld een toer door zijn provincie met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

24 vossen en schimmels

Kuipers was een begrip in paardenland en wist zichzelf regelmatig op de kaart te zetten. In 1992 zorgde hij voor een stunt door het wereldrecord mennen te vestigen: met 24 paarden rijdt hij rond op de drafbaan in Stad.

Van Groningen naar Niezijl

Het zal dan ook niemand verbazen dat paarden een rol speelden in de uitvaart van Kuipers. Met drie schimmels en één vosbles voor de rouwkoets met een kist die hij zelf had laten maken. Hij werd in stijl, in een twee uur durende rit van Groningen naar Niezijl, naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het zal één van de weinige keren zijn dat hij niet zelf de leidsels in handen had ... Link naar bericht met video van de uitvaart van koetsier Jan Kuipers Bron: RTV Noord Foto:  Still uit video
Jan Kuipers postkoets lr