SWM Eefde
SWM Eefde

SWM Achter ‘t Peerd in Eefde gaat weer door!

Algemeen

Op zaterdag 2 en zondag 3 april organiseert de menvereniging Achter ’t Peerd in Eefde weer een samengestelde menwedstrijd. Na twee jaar ‘corona’ is het de eerste keer sinds twee jaar dat het bestuur en een enthousiaste groep vrijwilligers weer een samengestelde menwedstrijd kunnen organiseren. Ondanks de onzekere start van de voorbereidingen - het was lange tijd onduidelijk of de wedstrijd definitief doorgang kon vinden - hopen we toch dat het een mooie samengestelde menwedstrijd mag worden.

Waterbak

Op zaterdag 2 april wordt gestart met de Dressuur, gevolgd door de vaardigheid. Op zondag 3 april volgt de marathon, waarbij na een wegtraject door de bosrijke omgeving zes hindernissen gereden moeten worden, waaronder de waterbak, die altijd voor spectaculaire momenten kan zorgen.

Vetcheck

Op zondag vindt er een veterinaire controle plaats; een dierenarts controleert alle paarden en pony’s aan het begin en aan het einde van de wedstrijd, zodat het dierenwelzijn gewaarborgd wordt.

Alle categorieën

Aan de wedstrijd doen zowel beginnende als ervaren menners mee, paarden en pony’s in de rubrieken enkelspan, tweespan, tandem en vierspan. Het evenement vindt plaats aan de Elzerdijk in Eefde (naast de Kartbaan) en is op beide dagen vrij toegankelijk
SWM Eefde