Wilco en Hillie Zijlstra
Wilco en Hillie Zijlstra Lenus van der Broek

Ringsteken in Zorgvlied

Recreatie

Voor de 34e keer werd op zaterdag 6 augustus in Zorgvlied het ringsteken georganiseerd. Het begon in 1984; maar een paar jaar ging het evenement om verschillende redenen niet door niet door. Er waren 16 aanspanningen en 8 deelnemers onder het zadel. In de competitie wordt gestreden om de Drents Friese-Woldbokaal. Op 18 augustus is de derde en laatste wedstrijd in Appelscha.

Uitslagen

Na een barrage werd menner Wilco en steker Hillie Zijlstra op de mooie spider eerste en met hun dochter Jannieta als palfrenier en voor de wagen de mooi bewegende 5-jarige hengst Daan. Tweede werd Reinder Hofstede met Steker Ruben Dijkhuizen. Hij reed met de eigen gefokte Friese merrie Viola. De derde prijs was voor Age Kelderhuis met steker Sybrich.

De drie prijzen voor de ruiters en amazones zijn: 1e Nienke Elsenaar met Falcon, 2e. Johan Elsenaar met Sietse en 3e. Saskia Hakze met Prada.

Publieksprijs

Menner Geale Landheer en dochter Antje Landheer (steker) kregen de prijs voor het schoonste geheel bij de aanspanningen. Zij reden in klederdracht met een authentieke boerenwagen, die met ijzeren velgen over de klinkers reden, wat nostalgie opriep. Bij de ruiters en amazones won Anet Idzenga met Ruby de prijs van het schoonste geheel. Zij was verkleed als Pipi Langkous en haar slogan was:

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”. 

Tekst en foto: Lenus van der Broek

Geale Landheer en dochter Antje Landheer