Archief Koos de Ronde
Archief Koos de Ronde Gemma Jansen

DVI: prima prestaties in marathon

Algemeen

Het was te verwachten want de marathonhindernissen waren zondermeer technisch en uitdagend, maar hierdoor is het algemeen klassement zowel bij de twee- als de vierspannen wel aardig door elkaar geschud.

Bij de vierspannen won vandaag Duitser, Michael Brauchle de marathon. Hij wordt op de voet gevolgd door de Belgische Glenn Geerts, die zijn span momenteel in topvorm heeft. Ook nog goed aansluiting heeft Koos de Ronde. Hij eindigde in zijn sterkste onderdeel als derde. Door deze prestatie klauterde hij van plaats 20 omhoog naar 11 in het algemeen klassement. Mark Weusthof stuurde als tweede beste Nederlander zijn span naar de vijfde plek in de marathon.

Nog bovenaan

Favoriet Boyd Excel eindigde in dit onderdeel, dat voor hem niet helemaal feilloos verliep, op een zevende plaats. In het algemeen klassement staat hij nog steeds bovenaan, maar zonder zijn gebruikelijke riante voorsprong deze keer. Vader en zoon Chardon werden in de marathon respectievelijk twaalfde en tiende. Hiermee staan ze in het algemeen klassement nog vierde en zevende.

Ewoud aan de leiding

Bij de tweespannen was het niet minder spannend. Duitser, Dennis Schneiders ging ongekend snel en hij won dan ook dit onderdeel. Hij werd echter op de voet gevolgd door Nederlander Ewoud Boom, die zijn Iowa en Ilona van het Rodeland momenteel scherp en super voor elkaar heeft. Stan van Eijk kreeg te maken met pech want hij kwam even vast te zitten in hindernis 3 en dit leverde een zesde plaats op. Na twee onderdelen gaat Ewoud aan de leiding en staat Stan tweede.

Vaardigheid scherprechter

Carlo Vermeulen en Erik Evers grepen de marathon aan om omhoog te klimmen na een matige dressuurproef. Die opzet lukte, ze werden hierin vierde en vijfde. De verschillen in de strafpunten zijn zeker bij de beste tien, in zowel vier- als tweespannen, vooralsnog klein en dat betekent dat de vaardigheid morgen de scherprechter gaat worden. Het belooft hele spannende sport te worden. Vandaag waren er onder stralende weersomstandigheden al veel toeschouwers, dat gaat morgen zeker niet minder worden.

GJ voor MenSport
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan