Mylene groen
Mylene groen

Mylene Groen: ‘Lol met je knol, daar gaat het bij ons om’

Algemeen

Op zondag 30 januari is een dressuur/vaardigheid wedstrijd verreden in Ouddorp. Hier wist Mylene Groen met haar Fries Steijn twee keer eerste te worden in de vaardigheid. Zeer tevreden kijkt Mylene terug op de wedstrijd. “Het was uit het boekje gereden”, stelt ze. Alhoewel Mylene met haar Fries zowel in de dressuur als met de vaardigheid M startgerechtigd is, had ze gekozen enkel in de vaardigheid te starten. Het doel was Steijn in de vaardigheid naar de Z te rijden en dat is gelukt. “Het was een hele leuke wedstrijd, maar wel pittig.” Desondanks is Mylene erg tevreden over de wedstrijd. “Steijn was voorwaarts genoeg en ik hoefde eigenlijk alleen maar te sturen en dan ging hij gewoon, om door een ringetje te halen, overal doorheen.”

‘Gas’

Mylene vertelt dat Steijn heerlijk is om mee te rijden. Hij vindt het mennen leuk en is bij de vaardigheid makkelijk te sturen en terug te halen. “Ik ben degene die de fouten maakt niet het paard.” De lol die Steijn heeft in het mennen komt ook terug bij de startpoorten. “Dan zeg ik ‘gas.’ En dan gaat hij ook echt van start. Dat is wel heel leuk.”

Van renpaard naar Fries

Mylene is begonnen met mennen op haar 16e. Maar nadat ze haar eerste paard op haar 20e kreeg, heeft ze een break van de mensport genomen. Haar eerste paard was een renpaard en niet echt geschikt voor de kar. Na het kopen van haar Fries Steijn is het mennen in 2009 weer aangewakkerd. Al was Steijn eerst onder zadel beleerd, met als doel de dressuur in te gaan, is op negenjarige leeftijd het mennen serieus opgepakt. “Friezen horen toch wel voor de wagen”, vindt Mylene. “Zeker een nog wat barokker type zoals Steijn.”

Puppypaard

Mylene heeft Steijn zien opgroeien. “Ik heb hem nog net niet geboren zien worden. Hij was al 1,5 uur oud toen ik op stal kwam.” Toen Steijn op vierjarige leeftijd te koop kwam besloot Mylene hem te kopen. “Hij was op zijn vierde echt nog een puppypaard,” vertelt Mylene. Steijn was wel al zadelmak gemaakt, maar heeft eerst nog een tijd op het weiland gestaan voordat hij doorgereden werd en uiteindelijk in het tuig belandde. “Hij heeft wel leren galopperen door zijn tijd in de wei”, zegt Mylene hierover.

Lol met je knol

“Ons motto is echt lol met je knol”, vertelt Mylene. “Ook al rijd je in een wedstrijd, de wedstrijd is in de ring, niet buiten de ring.” Bij Mylene op stal is het belangrijk dat er plezier beleefd wordt met de paarden. Iedereen is hierbij gelijk. Deze instelling geeft een fijne sfeer zowel op wedstrijden als op stal. “Het gaat erom dat als je thuiskomt van je werk en moe bent en dan naar stal gaat, dat je weer tot rust komt en energie krijgt.” (DB) Foto: Privébezit/Alisa Groen Wil jij ook jouw liefde en passie voor paarden met ons delen? Stuur dan een berichtje naar info@mensport.nl Bron: MenSport / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan