Miracle van de Kibboets kolletje
Miracle van de Kibboets kolletje

Nieuw spoor naar Miracle, dankzij Mensport en De Hoefslag

Algemeen

Herinner je je nog het bericht op Mensport over de Connemara pony Miracle (voluit Miracle van de Kiboets), naar wie Isabella van Renswoude al zestien jaar lang op zoek is? Dankzij dat bericht, dat ook doorgeplaatst is op dehoefslag.nl, is zij een klein stapje verder gekomen. “Er kwamen ontzettend veel hartverwarmende reacties op de oproep ‘Wie weet waar Miracle is’”, vertelt Van Renswoude. “Het waren vooral paardenliefhebbers die mij wilden laten weten dat ze – met mij – hoopten dat Miracle gevonden zou worden.”

Van hand tot hand

Ook waren er meerdere reacties van mensen die Miracle in één van zijn ‘manegeperiodes’ gekend hebben, of die Miracle zelf korte tijd in bezit gehad hebben. “Het geef maar weer aan hoe vaak de pony van hand tot hand gegaan is. Dat maakt het ook zo lastig om hem te traceren. Er kwamen ook reacties van mensen die een foto stuurden van een pony waarvan ze dachten dat het Miracle was. Maar dat bleek dan toch niet zo te zijn.”

Dood spoor

Op het moment dat Mensport een paar weken geleden met Van Renswoude sprak, liep het spoor naar Miracle dood bij een handelaar in Nijeveen. Hij stond onder andere in Rotterdam, Ede en Putten en het spoor stopt dus in Nijeveen.

“Ik sta ermee op en ga ermee naar bed”

“Miracle laat me niet meer los”, is Van Renswoude bedroefd. “Als ik zou weten dat hij niet meer leeft, dan zou ik er ook vrede mee hebben. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Als hij nog leeft, is hij nog altijd maar 21; dat is voor een pony niet oud.”

Oproep op social media

De oproep op social media van mensport.nl en dehoefslag.nl leverde vele reacties op, én eentje daarvan brengt Van Renswoude een stap dichterbij de oplossing van het vraagstuk waar Miracle is. “De handelaar in Nijeveen – dat was tot nu toe de laatste informatie die ik had – belde met de informatie dat hij Miracle mogelijk aan een manege in Staphorst kon hebben verkocht.”

Verkocht naar Denemarken

En dat klopte: Miracle heeft korte tijd ‘dienst gedaan’ op Manege Slager in Staphorst. De voormalige eigenaar van die manege liet weten dat hij Miracle herkende; van 2008 tot 2010 heeft hij daar in de lessen gelopen, waarna het bedrijf gestopt is. De paarden en pony’s werden verkocht. Een deel ervan is in Nederland gebleven, een deel is naar Denemarken verhuisd.

Nieuwe hoop

Miracle bevindt zich dus mogelijk in Denemarken. Via Deense paardenplatforms zal nu worden geprobeerd om paardenliefhebbers daar te bereiken. “Ik heb weer nieuwe hoop”, laat Van Renswoude weten. “Het kan gewoon niet zo zijn dat hij zomaar weg is.” Bron: Mensport, delen toegestaan