CSC_1103 (2)
CSC_1103 (2)

Internationaal vierspan debuut voor Antonie ter Harmsel in Exloo

Algemeen

Op de internationale menwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo ging Antonie ter Harmsel na zijn zege in de dressuur vrijdag ook op zaterdag met de winst ervandoor. De succesvolle tweespanrijder maakt dit weekend zijn internationale vierspan debuut in de 3* rubriek wat hem met een leidende positie voorafgaande aan de vaardigheid uitmuntend afgaat. 

Nieuwe uitdaging

Wat Antonie ertoe leidde om in Exloo de overstap te maken naar de koningsklasse van de mensport was grotendeels toegewijd aan het willen aangaan van een nieuwe uitdaging in zijn mencarrière. Zijn vader, Herman ter Harmsel, draait al meerdere jaren mee in de vierspan sport en heeft zowel op nationaal als internationaal niveau zijn visitekaartje afgegeven. Met al het benodigde materiaal in huis neemt Antonie nu het stokje over terwijl Herman een klein stapje terug zal doen en op nationaal niveau uit zal komen. 

Paarden 

Vanzelfsprekend heeft Antonie zijn ervaren tweespan paarden Zardonis en Foppe meegebracht naar Exloo. De twee tuigpaard ruinen hebben hem al talloze successen in de tweespan sport opgeleverd en maken nu ook deel uit van het vierspan. Daarbij gekomen zijn Adios K, Zandor en Floris. Adios is afkomstig uit Herman zijn vierspan vergezeld door de rijpaard gefokte Zandor (Special D x Dageraad.) De donkere vos Floris is jong en daarbij relatief onervaren waardoor hij alleen in de dressuur en vaardigheid mee loopt. 

Dressuur

In de aftrappende dressuur op vrijdag zette Antonie als tweede starter gelijk de toon met een score van 54.44 strafpunten. Hiermee bleef hij nummer twee, Luca Cassottana, ruim schalig voor met iets meer als zeven strafpunten. De jury’s zette hem unaniem op één waardoor Antonie terecht tevreden kan zijn met zijn proef. “De dressuur ben ik heel blij mee, ik reed een geheel foutloze proef op een klein stap foutje na. Daarnaast had ik de gehele proef een goede stelling en buiging in de paarden waaruit ik straks wat brutaler en meer gedurfd kan gaan rijden.” 

Marathon 

Ook in de marathon heeft Antonie zijn doel ruimschoots behaald. “Ik heb een opbouwende marathon gereden en eigenlijk heb ik alle hindernissen precies zo kunnen rijden als verkend zonder extra voltes of dergelijke.” Deze aanpak was goed voor vier winnende tijden in de hindernissen en wederom een overwinning waardoor hij met een indrukwekkende voorsprong van meer dan 10 strafpunten de afsluitende vaardigheid in gaat op zondag. 

Afmaken

Voor het laatste onderdeel is het plan voornamelijk om een correcte en goede vaardigheid te rijden om zodoende de wedstrijd netjes uit te rijden en af te maken. Antonie zal rond het middaguur aan de start komen op het buitenterrein van het Hippisch Centrum van maar liefst 110 bij 75 meter welke opgesplitst zal worden in twee vaardigheid ringen.  Voor alle uitslagen van CAI Exloo klikt u hier Bron: Mensport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan Foto: Bianca Douwes