Afbeelding
Foto: Sanne Wiering

Column Meike Paridaans: Ontspanning, wat is dat?

magazine

Ontspanning is een woord dat we allemaal veel gebruiken. De één ontspant het meest van een heerlijke buitenrit, de ander is in zijn vrije tijd het liefst een weekend (of week) van huis voor een wedstrijd. Dat ontdekte ik ook weer bij het maken van dit nummer, waarvoor ik met verschillende abonnees in gesprek ging. 

Ik ben in mijn vrije tijd vaak in het buitenland te vinden als groom. Ondanks dat ik mijn werkzaamheden voor MenSport, Showpaard en Hoefnet dan even op een lager pitje heb staan, zijn het lange dagen (uiteraard vol gezelligheid, paarden en heerlijke sport!). 

Maar toen ik een paar weken terug in de tuinen van Windsor Castle het paard liet grazen met een drankje in mijn hand, ontspande ik als nooit te voren. Want, zouden we ons zonder die viervoetige dieren niet ontzettend vervelen? Voor onze paarden is ontspanning net zo belangrijk. 

We kunnen ze dat bieden door goed management, maar ook tijdens trainingen werken we continue naar optimale ontspanning toe. Bij spanning wordt de stap van een paard/pony vaak minder van kwaliteit. Al helemaal in de koets. Maar, hoe zit dat en hoe kan je het voorkomen? Fysiotherapeut Eline Houterman en de Australische Tor van den Berge haakten vanuit hun expertise in op dit onderwerp. Je leest het in het instructie gedeelte vanaf pagina 32. 

Bomvol nummer

Ondertussen is er deze week weer een nieuwe Mensport & Showpaard verschenen,  bomvol interessante, boeiende en mooie verhalen over de mensport & tuigsport. 

We gingen bijvoorbeeld in gesprek met Sam Gees, Anneke Cremers, Anne Bosma (de voorzitter van Mendistrict Oost) en we spraken met Henk en Hendrik van de Vliert. Daarnaast spraken we met Jan van Asperen over vergulden, we zetten de gepassioneerde tuigsport familie Ter Laak in de spotlight en we gingen langs bij Annelies Smit, bij de molens van Kinderdijk. 

Uiteraard zijn er in het Showpaard-gedeelte ook weer verslagen van concoursen te vinden. 

Ik wens je heel veel leesplezier & een ‘ontspannen’ zomer toe!

Meike Paridaans
Community Redacteur MenSport & Showpaard + Hoefnet

Mensport is deze week verschenen en bezorgd bij de abonnees. Geen abonnee? Bestel deze editie heel gemakkelijk online!

Afbeelding