Foto: Cas Hendriks (privébezit)
Foto: Cas Hendriks (privébezit)

Eerste dag NK pony’s in Wierden zit erop

Sport

De eerste deelnemers kwamen ’s ochtends al vroeg in de baan voor hun dressuurproef, zodat er al voor de hitte gereden kon worden.

Beste resultaat voor Marloes van ’t Veld

Bij de enkelspannen staan Marloes van ’t Veld (45.76 strafpunten) en Henk Radstake (48.32 strafpunten) op de plaatsen één en twee. Na het eerste onderdeel hebben ze een mooie uitgangspositie neergezet voor de volgende twee onderdelen.


Cas Hendriks aan de leiding

In de veertien combinaties tellende rubriek dubbelspan pony’s was het beste resultaat voor Cas Hendriks. Hij werd door alle juryleden op de eerste plaats gezet en behaalde een score van 44,44 strafpunten. En zo moest Melanie van de Bunt genoegen nemen met de tweede plaats met een score van 48,25 strafpunten. Melanie wordt op de hielen gezeten door Anneke Cremers die slechts op 1,27 achterstand op de derde plaats staat.

Jan de Boer aan kop bij vierspan pony’s

Jan de Boer was de verrassende dressuurwinnaar in de vierspanrubriek met 40,25 strafpunten. Met iets meer dan een punt voorsprong op Marijke Hammink staat hij nu op de eerste plaats. Ze hebben hiermee overigens een ruime voorspong op de andere vierspanrijders. De nummer drie staat meer dan tien punten achter Jan.

Observatiewedstrijd enkelspan paard Z

Tijdens dit NK voor pony’s komen ook de enkelspan paarden in de klasse Z aan de start. Voor deze deelnemers is dit een observatiewedstrijd.
In deze rubriek bleek Saskia Siebers niet te kloppen in de dressuur. Zij behaalde de fraaie score van 38,40 strafpunten waarmee ze met meer dan dertien punten voor staat op Eline Houterman die de tweede plaats bezet.