Larissa Reints tijdens de marathon NK pony's in Wierden
Larissa Reints tijdens de marathon NK pony's in Wierden Familie Reints

Verschuivingen in het klassement in Wierden

Sport

Tijdens het NK pony’s in Wierden, heeft de marathon voor verschuivingen in het klassement gezorgd.
Ondanks dat de wedstrijd al vroeg van start ging, was het al best warm. Er waren acht hindernissen opgesteld, waarbij de droge mulle ondergrond zorgde voor een pittige wedstrijd.

Vandaag werd duidelijk dat het nog alle kanten op kan gaan. Na de marathon zijn er diverse verschuivingen in het klassement geweest.

Chantalle Boogaarts neemt de leiding over

Chantalle Boogaarts stuurde haar pony Koninkshoek Dion als snelste door de hindernissen en nam daarmee ook de koppositie bij de enkelspannen over. Marloes van ’t Veld die na de dressuur nog op een eerste plek stond, reed een tiende tijd in de marathon en zakte naar de tweede plaats. De nummer twee van de eerste dag, Henk Radstake, zakte naar de vierde plaats.
De vaardigheid zal hier erg spannend worden. Tussen de nummer één en de nummer vier zit minder dan drie strafpunten verschil, met andere woorden Chantalle zal alle ballen moeten laten liggen om de titel in de wacht te kunnen slepen.

Cas Hendriks ook na twee onderdelen nog aan de leiding

Ook bij de dubbelspannen zitten de nummers één tot en met vier elkaar op de hielen.
De beste marathon werd hier gereden door Larissa Reints, die hierdoor maar liefst zes plaatsen steeg in het tussenklassement. Ze klom van de twaalfde plaats op naar de zesde.
Ook Sietske Flobbe reed een sterke marathon. Ondanks het afgeworpen balletje, was het resultaat goed voor een tweede plaats in de marathon.
Ondanks dat Cas Hendriks niet het beste resultaat in de marathon neerzette, heeft hij de leiding weten te behouden na de twee onderdelen.
Anneke Cremers heeft met haar twee dappere pony’s de tweede plaats weten over te nemen.
Ook voor Cas is het belangrijk om morgen alle ballen te laten liggen, zodat hij de eerste plaats weet te behouden.

Marijke Hammink sterkste in de marathon

Marijke Hammink is er met haar vier bruine welshjes in geslaagd de leiding over te nemen bij de vierspannen. Zij reed de beste marathon in haar rubriek en wisselde van plaats met Jan de Boer, die de tweede tijd in de marathon reed en hiermee naar de tweede plaats is gezakt in het klassement.
Ook in deze rubriek zijn de verschillen klein en is het van belang dat alle ballen blijven liggen in de vaardigheid. Het is bekend dat Marijke goed is in het rijden van een foutloze vaardigheid. Ze zal er dan ook alles aan doen om haar positie vast te houden en de titel in de wacht te slepen.

Saskia Siebers nog steeds aan kop

Ondanks een vierde tijd in de marathon van Saskia Siebers, heeft ze haar eerste plaats niet uit handen gegeven en heeft ze nog steeds een ruime voorsprong op de nummer twee, Eline Houterman, die de beste marathon reed in deze rubriek.