Piet en Mr. Bojangles
Piet en Mr. Bojangles GJ

WK Enkelspan: Frank van der Doelen in de toptien

Sport

Deze week strijden verschillende Nederlandse enkelspanmenners mee om de wereldtitel in het Franse Haras National du Pin. Alle 78 deelnemers werden woensdag tijdens de veterinaire keuring ‘fit to compete’ verklaard. 

Vandaag was de eerste helft van de dressuurproeven aan de beurt. Hierin kwamen drie Nederlanders aan start. Voorlopig staat na een sterk gereden proef Frank van der Doelen op een zevende plaats. Hij legde met de leidsels in handen van Iverno met deze dressuurproef, 62.5, een goede basis voor de rest van de wedstrijd. 

Leenpaard Lord Latimer

Dirk van Beckhoven werd 20ste in het sterke deelnemersveld met Havilina. Rudolf Pestman moet het helaas doen zonder zijn vertrouwde Diesel en heeft de juist afstemming met zijn leenpaard Lord Latimer in de dressuur nog niet helemaal gevonden. Niet verwonderlijk, want hij is nog maar kort aan de gang met dit paard. Afwachten hoe hij aanpakt in de marathon en de vaardigheid.

Pechvogel Piet de Ronde

Morgen is het de beurt aan nog een viertal hele goede menners; Saskia Siebers, Eline Houterman, Elke van der Snoek en Christiaan Provoost. Zij gooien normaliter hoge ogen in de dressuur. Pechvogel van dit kampioenschap is in ieder geval Piet de Ronde. Tijdens een medische sportkeuring werd bij hem een hartprobleem ontdekt, waardoor deelname aan het WK meteen van de baan was. Piet gaat het medische traject in en de door de familie zelf gefokte Mr. Bojangles krijgt onverwacht een extra vakantie.

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding