Laure Philippot en Galen V
Laure Philippot en Galen V GJ

WK Enkelspan: Eline Houterman tweede in de marathon

Sport

Deze week strijden verschillende Nederlandse enkelspanmenners mee om de wereldtitel in het Franse Le Pin du Haras. Inmiddels is de dressuur en de marathon afgerond. Eline Houterman werd in het laatste onderdeel fraai tweede nipt achter de Franse Marion Vignaud.

Marathon is het sterke onderdeel van haar Fino Uno Toltien en dat bleek vandaag weer duidelijk. Door haar tweede plaats in de marathon is de menster nu gestegen naar de zevende plaats in het algemeen klassement. Saskia Siebers werd met haar Axel zesde in de marathon en staat nu op een tweede plaats. Op de voet gevolgd door Kelly Houtappels-Bruder met Flip. Met een vierde plaats houdt Laure Philippot de Belgische eer hoog met Galen V.

Sportief revanche

De marathon was, zeker niet in de laatste plaats door het hoogteverschil in het terrein, met acht hindernissen pittig zwaar. Rudolf Pestman revancheerde zich na een niet geheel gelukte dressuurproef heel sportief met zijn leenpaard Lord Latimer door in het grote deelnemersveld in de marathon mooi dertiende te worden. Dit onderdeel ging zowel menner als paard heel makkelijk af. Frank van der Doelen bezet voorlopig plaats 21. In de landenwedstrijd gaat Frankrijk nog steeds aan de leiding, gevolgd door het Nederlandse team. 

Inzicht vereist

Morgen is al weer de laatste dag van de wedstrijd en is de vaardigheid aan de beurt. Het parcours wordt omschreven als technisch met een aantal krappe wendingen en vereist veel inzicht. Morgen aan het einde van de middag weten we welke menners het erepodium mogen betreden. Fingers crossed voor de Nederlanders!

GJ voor MenSport
Geen overname zonder bronvermelding