Kennismakings- en instructiedag Tuigpaarden

Nieuws

Tuigpaardvlogs organiseert in samenwerking met de KWPN tuigpaardregio’s op het KWPN Centrum in Ermelo een leerzame leuke dag voor iedereen die wat wil leren over tuigpaarden op zaterdag 4 mei van 9.30 tot 16.00 uur.

Het doel van deze kennismakings- en instructiedag is: iedereen de kans te geven kennis te maken met het fenomeen tuigpaard, dit te ervaren en natuurlijk enthousiast te worden...

Onder begeleiding kan er geoefend worden met scheren, vlechten, voorbrengen, aanjagen, wedstrijd klaar maken, tuigpaarden beoordelen, optuigen, inspannen én rijden! De kosten voor toegang zijn 15 euro per persoon inclusief koffie, thee, lunch en hapje en drankje bij de gezellige afsluiting. 

Lijkt u dit ook leuk, of wilt u bijvoorbeeld helpen?

Verschillende tuigpaardmensen hebben al spontaan aangeboden deze dag hun kennis en kunde en ook hun paarden te willen delen maar opgave hiervoor is nog mogelijk.

Er zijn meerdere paarden nodig. Heb je bijvoorbeeld een paard welke opgeschoren moet worden? Mak is met vlechten, of wel houdt van een rondje draven aan de hand of voor de kar?

Kijk voor meer info op: Tuigpaardvlogs op Facebook of mail naar: tuigpaardvlogs@gmail.com

Foto: Diesel van Egbert & Els Kruiswijk met Berry van der Genugten aan de lange lijnen (Foto Janneke Berghuis)