Eindelijk weer hengstencompetitie

Nieuws

Eindelijk is het ook mogelijk om de jonge tuigpaardhengsten in actie te zien en zal er weer een hengstencompetitie worden verreden…

Het KWPN heeft het selectiereglement en het hengstenkeuringsbesluit veranderd en hiermee wordt ook weer gehoor gegeven aan een eigen hengstencompetitie voor de tuigpaarden.

Op een vijftal evenementen zal de competitie verreden worden. De Gouden Bolhoed in Houten heeft op 17 juli a.s. de primeur om de jonge hengsten te verwelkomen. Daarna volgt het avondconcours te Norg op 27 juli, de Nationale Tuigpaardendag op 14 augustus en twee weken later Exloo. De finale vindt plaats op de eerste zaterdag van september in Drogeham.

Driejarige hengsten dienen binnen drie jaar na hun goedkeuring minimaal 2 jaar in de sport te worden uitgebracht en voor de als vierjarige goedgekeurde hengsten geldt dit binnen twee jaar.

De hengsten worden op alle 5 evenementen in de baan verwacht en de resultaten van de beste 3 competitiewedstrijden worden opgeteld bij de plaatsingspunten in de finale.

Indien een hengst zonder geldige reden niet aan de verplichtingen voldoet, kan deze op wacht worden gezet.