Uniek, ooit één keer samen voor de wagen gestaan.
Uniek, ooit één keer samen voor de wagen gestaan. Privébezit

Verdriet en geluk liggen dicht bij elkaar voor Rudolf Pestman

Sport

Verdriet en geluk liggen dicht bij elkaar voor Rudolf Pestman

Twee vreselijk goede paarden, die beide in de top meelopen. Diesel voor het laatste jaar in de zware wedstrijden. Farell gaat het stokje overnemen, de toekomst lacht menteam P&K tegemoet.

Farell.

Rudolf was in juli aanwezig op de CAI3* te Ksiaz, Polen. Zijn tweede troef Farell had hij meegenomen en het team stond aan kop na de dressuur. Op de dag van de marathon liep hij ’s morgens niet fijn en aangezien de paarden het meest belangrijk zijn voor Rudolf en het team werd er meteen besloten hem uit de wedstrijd te halen.

Bij thuiskomst zijn de specialisten erbij gehaald en daar bleek linksvoor artrose in de voet te zitten. Farell zal hopelijk ter zijnde tijd lekker, recreatief door het bos mogen crossen.

Diesel.

De 19-jarige Diesel staat met Rudolf nummer één op de world ranking. Na dit jaar zal deze krachtpatser uit de zware wedstrijden gehaald worden en zou Farell het stokje overnemen. Maar ná de teleurstelling van Farell, kreeg het team nog meer op hun bordje… Diesel was niet helemaal oké, hij loopt niet zoals het zou moeten en gaat 7 weken eerder dan gepland op rust. Met het WK in het verschiet was dit een bittere pil. Geen Diesel én geen Farell betekent dit, na jaren trainen en toewerken naar je doel, geen WK. 

Verdriet en geluk.

‘’Je wereld stort in en de nodige traantjes zijn gevloeid, de paarden zijn onze maatjes’’, aldus Rudolf en Esther. Toch heerst er binnen het team een enorme vechters mentaliteit, dat samen met de fantastische betrokkenheid die de mensport kent, brengt ongekende mogelijkheden.

Vallerie Deweer en Gerard Leijten boden hun 9 jarige ruin Lord aan, om zo toch te blijven trainen en wedstrijden te kunnen rijden. Na vijf dagen op Nederlandse bodem, nam menteam P&K Lord mee naar Wierden. ‘’De dressuur was nog een beetje moeilijk, maar wat een lief en dapper paard.’’ volgens Rudolf ‘’Hij heeft zich super gedragen, ik ben erg trots en blij.’’ Ondanks dat beide nog aan elkaar moeten wennen liep de marathon al super fijn. De tijden waren top en zeker nog ruimte voor verbetering. Een prachtige vijfde plaats in de marathon was de verdienste voor deze verse combinatie. 

Onverwachts.

Op 20 augustus was daar de team aankondiging van bondscoach Ad Aarts. Onverwachts heeft team P&K zich met Lord kunnen selecteren voor het WK. Rudolf en zijn team hebben bewezen dat met keihard knokken en positief blijven denken (bijna) alles mogelijk is! Plan A (Diesel) werd plan B (Farell) en uiteindelijk een fantastisch plan C. Van 15 t/m 18 september zullen Pestman en team in het Franse Le Pin au Haras hun beste beentje met Lord voor gaan zetten. Wij wensen hun een prachtige wedstrijd en heel veel succes toe. In de oktober editie van MenSport magazine gaan we verder in gesprek met Rudolf, hoe dit WK is verlopen en hoe de toekomst er uit gaat zien?

Geschreven door A. de Frel

‘Bron: MenSport, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.’