Afbeelding
Foto: Privébezit

Miranda: “Als kind droomde ik al van een huifkar met paarden ervoor”

Recreatie

Miranda Franken en haar man Sjaan de Groot van stalhouderij Franken-De Groot in Bergen op Zoom hebben allebei een grote passie voor de paarden. Van jongs af aan zijn ze al opgegroeid met deze geweldige viervoeters. “We mennen ook altijd graag samen.”

Haflingers en Tinkers

“We zijn recreatieve menners en zelf rijd ik ook nog onder het zadel. Mennen is echt mijn passie. Als kind droomde ik al van een huifkar met paarden ervoor en dat is nu werkelijkheid. We ebben twee Haflingers die beide achttien jaar zijn. Ze lopen samen in een tweespan. Een van de Haflingers heeft mijn man zelf beleerd voor de wagen. Daarnaast hebben we nu ook nog een achtjarige tinker die in enkelspan voor de wagen loopt. De andere tinker gaan we nog voor de wagen beleren, zodat zij het nieuwe tweespan kunnen worden.”

Kleindochter

“Daar houdt het nog niet mee op, want we hebben ook nog een Shire. Die is van mijn dochter. Ook dat paard willen uiteindelijk graag voor de wagen hebben lopen. Het mooie is, dat bij ons al vier generaties lang de liefde voor de paarden erin zit. We groeien er mee op. Zo komt ook onze kleindochter van acht jaar bij ons om te mennen. Dat vindt ze geweldig. We mennen of rijden ook bijna iedere dag. Dat vinden we heerlijk en het liefst galopperen we door de bossen.”

Buitenritten

“Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om buitenritten uit te zetten en dat we dan gezamenlijk afsluiten met een hapje en een drankje. We zijn ook lid van twee men verenigingen waar we mooie ritten mee maken samen met andere leden. Pasgeleden zijn we een weekend weggeweest naar het Herkenbosch in Limburg. Samen met vrienden hebben we prachtige routes gereden en hebben we genoten van de natuur.”

Gevraagd voor feesten

“Mijn man is vrijwilliger bij de Meeshoeve. Dat is een dagbesteding voor mensen met een beperking. Hij rijdt dan met de huifkar en bezorgt mensen een geweldige dag. Wij verzorgen nu ook feesten, omdat we daar met regelmaat voor werden gevraagd. Denk aan kinderfeestjes, trouwpartijen, bruiloften en ook doen we ritten met bejaarden en gehandicapten. We hebben een huifkar in ons bezit en daarnaast ook een jachtwagen, antieke tentwagen en een menwagen. Mijn man en ik beleven samen ontzettend veel plezier.”

Tekst: Rianne de Bruin voor Mensport

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding